miércoles, 29 de marzo de 2017

Innbakte pølser

Nå er påsken straks rundt hjørnet og jeg gleder meg til påskeferie i gamlelandet Norge, og til å starte påskebloggingen her inne på Bakemester Snipp.Håper det blir litt ålreit vær også sånn at vi kan få til en tur eller to i frisk luft,og da er disse innbakte pølsene geniale å putte i tursekken sammen med appelsiner og kvikklunsj selvfølgelig😉 
Bak dem i dag og frys dem ned så er du klar for påsketuren jeg lover deg at de kommer til å få bein å gå på. Mine barn simpelthen elsker disse og de er fine som matpakke på skolen også.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser til selve deigen;

               25g gjær                /    25g de levadura fresca
               3dl melk               /            3dl de leche
               50g smør              /       50g de mantequilla
               0,5ts salt               /           0,5cdta de sal
              1ts sukker              /          1cdta de azucar
      4dl sammalt hvetemel     /      4dl de harina integral
               3,5dl mel               /           3,5dl de harina

I tillegg trenger du ;
        egg til pensling          /                   huevo
              pølser                  /           salchicas frankfurt
               
Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,ha deretter i melken,saltet og sukkeret i den samme kjelen.Ta kjelen av varmen når væskeblandingen er på mer eller mindre på 37 grader. Rør inn gjæren din i væskeblandingen.
Ha deretter i melet i bakebollen din litt etter litt mens du elter på medium styrke,se ann på melmengden ,deigen din har passe konsistens når den slipper bakebollen. Dekk deretter til deigen din og la den heve til dobbelt størrelse,ca 40 minutter.
Når deigen din er ferdig hevet setter du ovnen din på 225 grader. Ha så deigen over på ett melet bakebord og del den opp i boller.Hver bolle triller du så ut til en lang "slange" deretter slynger du den rundt pølsene dine ,før du legger dem på en bakepapirkledt stekeplate.
Hvilke pølser du bruker er valgfritt,jeg brukte små wienerpølser fordi det var disse jeg hadde i kjøleskapet,men vanlige wiener og grillpølser fungerer utmerket det også,så her er det bare å bruke din favoritt eller de pølsene du måtte ha i hus. 
Dekk deretter pølsene til og la de etterheve i 25-35 minutter, Deretter pensler du pølsene dine med egg før du steker dem midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter. Følg godt med på slutten av steketiden når deigen begynner å bli gyllen er de innbakte pølsene dine ferdige. Ha de over på rist og la de avkjøles litt.
Hvor mange innbakte pølser du får kommer litt ann på hvilke pølser du bruker, men mellom 15 og 20 innbakte pølser burde deigen holde til.Disse smaker helt nydelig varme med litt ketcup og sennep til å dyppe dem i ,men de smaker også veldig godt kalde.Og som sagt ypperlige til å fryse og perfekt turmat.
Håper bakelysten ble vekket og følg gjerne med her inne på bloggen fremover,jeg begynner med påskeblogging nå denne uken så der kan du finne inspirasjon til påskegodt Håper du titter innom snart igjen.
Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario