lunes, 6 de marzo de 2017

Druekake

Druer er kanskje ikke den første ingrediensen vi tenker på når vi skal bake, men druer kan faktisk fint brukes i bakverk og i dag skal du får oppskriften på en supergod druekake av meg. Den er dessuten lett å bake og det er jo alltid en fordel. Denne druekaken fikk tommelen opp av alle som smakte på den ,så den kan trygt annbefales.
Om du vil prøve deg på denne druekaken trenger du følgende ingredienser;

         200g blå druer         /    200g de uvas moradas
     200g grønne druer       /     200g de uvas verdes
          1,5dl sukker            /      1,5dl de azucar
           1 klype salt             /      1 picho de sal
           125g smør             /    125g de mantequilla
               2 egg                 /           2 huevos
              2dl mel               /        2dl de harina
        1ts bakepulver         /  1cdta de levadura royale
             1 sitron               /             1 limon
         1dl havregryn          /   1dl de copos de avena

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter kler du en avlang brødform på 1,5 liter med bakepapir.Dryss 2ss sukker i bunnen av formen din. Vask druene dine og del dem i to og ta ut steinene,legg druehalvdeler i ett pent mønster i bunnen av formen din ,på toppen av sukkeret,den buede delen av druene skal ligge opp.
Resten av druene dine deler du opp i små biter.Ha resten av sukkeret,en klype salt og smøret i bakebollen din og pisk det hvitt.Pass på att du bruker romtemperert smør.
Tilsett deretter eggene dine ett om gangen under stadig omrøring. I en annen bolle blander du melet,bakepulveret og havregrynene dine. Finriv også skallet på sitronen din og ha det opp i den samme bollen.pisk inn melblandingen din i eggeblandingen.
Til slutt vender du inn resten av de oppdelte druene dine i blandingen. Ha røren over i formen og fordel den jevt utover druene i bunnen av formen. Stek deretter kaken på rist i nedre del av ovnen i 50-60 minutter.
Bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,den skal komme ren ut. La kaken stå i noen minutter i formen før du hvelver den over på rist og fjerner bakepapiret forsiktig.La kaken så avkjøles på risten.
Så er kaken klar til servering,spis den gjerne sammen med litt vaniljeis eller vaniljesaus,da blir det ett helt lite festmåltid.Som sagt så falt denne i smak hos alle som prøvde den og jeg selv likte den veldig godt.
Ungene spiste også ,selvom en av dem ikke liker druer😉 Håper du fikk lyst til å bake litt nå,om du prøver deg på denne eller en annen oppskrift her inne på bloggen blir jeg superglad for tilbakemelding på hva du syntes. og har du noen ønsker om oppskrifter her inne så bare å komme med dem.
Ha en fin bakedag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario