lunes, 20 de marzo de 2017

Foccacia med manchego ost og oliven

Brød må man ha hver dag,men det kan bli litt kjedelig med det samme gamle hele tiden så derfor er det kjekt med litt variasjon innimellom.Denne gangen får du en nydelig foccacia med manchego ost og oliven ifra meg. Luftig og smakfult brød som passer til det meste,lett å bake er det også.
 Om du vil prøve deg på denne nydelige foccaciaen trenger du følgende ingredienser;

               25g gjær                   /     25g de levadura fresca
               4dl vann                   /             4dl de aqua
          0,5dl olivenolje              /      0,5dl de aceite de oliva
                2ts salt                    /            2 cdta de sal
              ca 1l mel                   /           ca 1l de harina
              litt havsalt                   /              sal gorda
        1 liten boks oliven            /         aceitunas verdes
           manchego ost              /          queso manchego
              solsikkefrø                /         semillas de girasol
                  linfrø                     /            semillas de lino
             
Sett ovnen din på 225 grader. Begynn så med å røre ut gjæren din i vannet, pass på at vannet ditt er lunkent, rundt 37 grader.Rør deretter inn salt og olivenolje. Rør godt å la det stå å svelle i ett par tre minutter.Sett deretter eltekroken på maskinen og ha i mel litt etter litt.
Se ann på mel mengden din, det kan hende du trenger litt mere enn 1l og det kan hende du trenger mindre, deigen skal være litt klissete når den er ferdig så hold igjen litt på melet.Når du synes teksturen på deigen din er bra,har du i ca 30 g revet manchego ost,du kan ha i mindre eller mer alt ettersom hvor godt du liker smaken på manchego ost. Sørg for at den blir godt fordelt i deigen.La så deigen heve i ca 40 minutter i bakebollen,eller til den har fått dobbelt størrelse.
Ha så deigen din i en bakepapirkledt form på 30X40cm,bruk håndflaten til å trykke den jevnt utover. Bruk så pekefingeren din til å lage litt små groper tilfeldig rundt i foccacian din,før du ringler over litt olivenolje og drysser over litt havsalt, jeg liker å bruke maldon salt selv. Dytt deretter de grønne olivenene ned rundt i foccaciaen din,husk å bruke de uten stein.Riv over ønsket mengde manchego ost og til slutt strør du over litt solsikke og linfrø.
 Sett deretter foccacian midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Følg med underveis,foccacian er ferdig når den begynner å få en gyllen farge på toppen. Du kan også banke på undersiden av foccaciaen, om lyden du hører er en hul lyd tyder det på at den er ferdig. Ta den ut og la den avkjøles på rist, den kan fint spises lunken også.
Passer til både supper,på koldtbord til kveldsmat,til salat ,til matpakka kort sagt til alt. Smaken av manchego osten er absolutt nydelig spør du meg. Håper du fikk lyst til å bake nå og at du kikker innom her hos meg på bloggen snart igjen,det blir jeg veldig glad for.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario