miércoles, 8 de febrero de 2017

Valentineskjeks med bringebærfyll

Mere Valentines inspirasjon her inne i dag i form av kjempegode kjeks med bringebærfyll.I annledning Valentinesdagen er det jo alltids kjekt å gi bort litt hjemmebakt kjeks som en liten gave,og da passer disse Valentineskjeksene med bringebærfyll ypperlig.Deilig smørkjeks som smuldrer i munnen,annefales virkelig.
De er lette å bake og ser veldig dekorative ut med det røde hjertet i midten,en liten cellofanpose og litt sløyfebånd og vips så har du en fin Valentines gave.Om du vil prøve deg på disse trenger du følgende ingredienser;

             190g smør            /        190g de mantequilla
              1dl melis              /        1dl de azucar glace
       1ts vaniljeekstrakt      /    1cdta de extracto de vanilla
              0,5ts salt             /            0,5cdta de sal
               4dl mel               /            4dl de harina
       bringebærsyltetøy      /      mermelada de frambuesa

Begynn med å ha smør og melis i bakebollen din,bruk romtemperert smør,og pisk det hele godt sammen.Ha i salt og vaniljeekstrakt og pisk det godt inn også.
Slå deretter av maskinen din og ha i litt og litt av melet,bruk en slikkepott til å vende det jevnt inn,eller bruk hendene det fungerer også.
Fortsett til du har en fast deig som er lett å forme. Den er litt klissete men den absorberer litt av fuktigheten når den avkjøles.Legg den så i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet i 20-30 minutter.
Ha deretter deigen over på ett godt melet bakebord,du kan med fordel dele den opp i ca 4 biter og kjevle hver bit ut for seg,kjevl så ut til ca 3 mm tykkelse,vend hele tiden på deigen din slik at den ikke setter seg fast i overflaten. Deretter trenger du to hjerteutstikkere,den ene litt mindre enn den andre.
Til hver kjeks stikker du ut to hjerter,og i midten av den ene hjertet stikker du ut det minste hjertet.Legg deretter de to hjertene sammen og fyll ut det lille hjertet med bringebærsyltetøy. Legg kjeksene dine på en bakepapirkledt stekeplate.Sett så kjeksene dine 15 minutter i kjøleskapet ditt før du steker dem.
Sett ovnen din på 190 grader,fortsett med å forme hjerter og kjevle ut deigen din til du har brukt opp hele. Jeg fikk 16 kjeks tilsammen,men hvor mange du får varierer selvfølgelig litt med hvor store hjerteformene du bruker er,husk bare at alle bør innom 15 min i kjøleskapet før de stekes.
Kjeksene stekes så midt i ovnen på 190 grader i 8-10 minutter,de begynner å bli gyllene i kanten når de er ferdige. La de avkjøles ett par minutter på stekeplaten da de er litt myke når de kommer ut av ovnen.
Så er det bare å nyte disse nydelige kjeksene med bringebærfyll.Jeg synes de smaker helt fantastisk og småtrolla her i huset er enige med meg.Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,og er du ikke en fan av valentinesdagen kan de fint lages runde eller firkantede også.
Da har du fått en gaveide til Valentinesdagen av meg,følg med det vil komme flere tips til Valentines fremover her på bloggen. Håper du titter innom her snart igjen ,det setter jeg stor pris på.
Ha en fin dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario