viernes, 24 de febrero de 2017

Tapas;Asparges med parmesandipp

Fredag igjen og som vanlig tapas her på bloggen,denne gangen italiensk inspirert til ære for månedens matutfordring som ble startet av greenbonanza for noen måneder siden og som nå i februar har som tema Italia og blir ledet av kokebloggen,så da tenkte jeg at jeg skulle slenge meg med på den utfordringen med denne tapasen.
Parmesan er vel en ost som får de fleste av oss til å tenke på Italia vil jeg tro,men asparges er også veldig typisk den italienske landsbygda. Der kan den plukkes vill og blir flittig brukt i matlaging. Nå er det vel ikke helt lett å plukke vill asparges hjemme i norge rundt disse årstider men da får man lov til å jukse litt og kjøpe på butikken.Denne tapasen er en favoritt og jeg bare elsker parmesansmaken på dippen. Den er vel verdt ett forsøk,om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til 6 små tapasbeger;

      30 grønne friske asparges   /                 30 esparragos
              1 eggeplomme             /              1 yema de huevo
         100g fersk parmesan        /             100g de parmesano
             1ss dijonsennep           /         1 cda de motaza de dijon
                 1ts honning              /                 1cdta de miel
                   olivenolje                /                aceite de oliva
                       salt                       /                     sal
        100 ml grønnsakskraft        /       100g de caldo de verduras
                2 ts epleeddik             /             2cdtas de vinagre

Begynn med å skjære vekk den tykke nederste delen av aspargesene dine. Deretter koker du dem i 3 minutter i lettsaltet vann.
Så fort de tre minuttene er over heller du av det varme vannet og har aspargesene over i en bolle med isvann. La de så ligge i isvannet i ca 5 minutter før du tar dem opp og lar vannet renne av.
I mellomtiden lager du parmesandippen din. Begynn med å lage grønnsakskraften din av buljongterning og vann.Kok det hele opp og la det avkjøles,det er viktig at den blir helt kald.Finriv deretter parmesanosten din og ha den i en bolle sammen med eggeplommen,honning,eddik,salt og dijonsennep.
Bruk en stavmikser og miks det hele til en glatt røre. Ha deretter i grønnsakskraften din i en stråle mens du mikser videre. Husk at den må være kald ellers får du ikke riktig konsistens på dippen din.
Når alt er godt blandet har du i olivenolje samtidig som du pisker videre, du skal får en majoneslignende konsistens så vær litt tålmodig og ha i mere olivenolje og pisk til du oppnår det.Smak til dippen med salt og en klype pepper. Deretter steker du aspargesen din i en stekepanne til de får litt farge på utsiden.Ha over litt maldonsalt.
Når aspargesen er ferdig stekt er du klar til å annrette og servere tapasen din. Ha dippen over i små serveringsglass og putt 5 asparges i hvert glass,så er det bare å gjøre seg klar til å nyte.
Jeg elsker kombinasjonen av parmesan og asparges og denne dippen er virkelig "to die for" kan gjerne drikke den jeg ,så god synes jeg den er. Håper du fikk litt italiensk inspirasjon nå og at du fikk lyst på tapas. Titt gjerne innom Kokebloggen både for flere supre italienske oppskrifter og mye annet godt.
Og har du instagram finner du alle de andre utfordringene og også denne under #oppskriftsutfordringen og du kan også lese om disse på Matbloggsentralens facebookside. Titt gjerne innom her snart igjen enten for flere tapasoppskrifter eller noe annet godt.
Ha en super fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario