viernes, 3 de febrero de 2017

Tapas;Innbakte coctailpølser

Første fredagen i februar og det er som vanlig tapastid på bloggen,i dag en riktig godbit som pleier å falle i smak hos både liten og stor. Disse forsvinner alltid i rasende fart når jeg serverer dem og det er kanskje ikke så rart,pølser er jo noe alle liker.Disse kan også fint fryses slik at det er bare å sette igang,du kommer ikke til å angre deg.
Disse innbakte coctailpølsene smaker dessuten like godt kalde som varme,så her er det fritt frem for hvordan du vil servere dem. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 45 stk;

              25g gjær                /    25g de levadura fresca
               3dl melk               /            3dl de leche
              50g smør              /       50g de mantequilla
              0,5ts salt               /           0,5cdta de sal
             1ts sukker              /          1cdta de azucar
    4dl sammalt hvetemel     /      4dl de harina integral
             3,5dl mel               /            3,5dl de harina
         sorte sesamfrø           /       semillas de sesamo
                 egg                   /                   huevo
             tomatpure              /              tomate frito
     2 glass coctailpølser      /   2 frascos de mini salchicas

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,ha deretter i melken,saltet og sukkeret i den samme kjelen.Ta kjelen av varmen når væskeblandingen er på 37 grader mer eller mindre. Rør inn gjæren din i væskeblandingen.
Ha deretter i melet i bakebollen din litt etter litt mens du elter på medium styrke,se ann på melmengden ,deigen din har passe konsistens når den slipper bakebollen. Dekk deretter til deigen din og la den heve til dobbelt størrelse,ca 40 minutter.
Når deigen din er ferdig hevet setter du ovnen din på 225 grader. Ha så deigen over på ett melet bakebord og kjevl den ut i to omganger. Kjevl den ut så tynt du bare klarer,skjær den deretter til en firkant og smør tomatpure utover.
Del deretter firkanten din i to og rull inn coctailpølsene dine,det er litt klissete og noe av tomatpureen vil renne litt utover,men det gjør absolutt ingenting. Legg så de innbakte coctailpølsene over på ett bakepapirkledt stekebrett.
Gjenta hele prosessen med den andre deigbiten din. Dekk til stekebrettene og la de innbakte coctailpølsene eterheve i ca 20 minutter. Pensle dem så med sammenpisket egg og strø over noen sorte sesamfrø ,deretter stekes de innbakte coctailpølsene i 10-12 minutter midt i ovnen.
De er ferdige når de får en gyllen farge på undersiden.La coctailpølsene avkjøles på rist. Som nevt før kan de spises varme med en gang,eller du kan velge å la de avkjøles eller om det skulle bli noen til overs så kan de fint fryses.
Dette er en stor oppskrift og det blir mange innbakte coctailpølser,men av erfaring så går de fort med når man først serverer disse. Litt lett avhenhgighetsskapende og knakende gode er disse.
Selvfølgelig også ypperlige å servere i barnebursdager,en litt annen vri på de vanlige pølsene i brød. Håper du fikk lyst til å prøve deg på disse,og falt de ikke i smak så husk at under kategorien TAPAS her til høyre på bloggen så finner du over 90 andre tapas.
Ha en fin fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario