miércoles, 13 de abril de 2016

Yoghurtkake

Spanjoler er ikke akkurat ett folkesalg som er oppvokst på nybakte boller og saft,begge deler er ganske så vanskelig å oppdrive her i sydligere strøk og hjemmebakt det er ikke akkurat noe spanske husmødre prioriterer. Men er det en formkake alle spanjoler kan bake er det yoghurt kake. Denne er såre enkel å bake og smakene kan du variere alt etter yoghurtsmaken du har i kjøleskapet.
Som sagt det er super enkelt du trenger kun ett yoghurtbeger,en bakebolle og en miksmaster. Kaken blir luftig og fin og kan fint fryses,barna i huset liker den veldig godt.Ingrediensene om du vil prøve deg på typisk spansk hjemmebakst er følgende;

       1 yoghurt (125g)          /            1 yogur(125g)
               3 egg                   /                3 huevos
      1,5ts bakepulver          /     1,5cdta de levadura royale
      1ts vaniljesukker          /    1cdta de azucar avanillado
  2 yoghurtbeger sukker     /  2 medidas de yogur de azucar
    3 yoghurtbeger mel        /  3 medidas de yogur de harina
1 yoghurtbeger olivenolje   /   1 medida de yogur de aceite 
         en klype salt              /           una pizca de sal

Som du sikkert har skjønt så trenger du ikke engang ett decilitermål,du bruker altså det samme yoghurtbegeret til å måle opp alle ingrediensene dine. Begynn med å ha to yoghurtbeger med sukker og eggene dine i en bakebolle. Piske dem til eggedosis.
Deretter sikter du inn 3 yoghurtbeger med mel sammen med bakepulver,vaniljesukker og en klype salt. Ha så i yoghurten din før du pisker videre. Jeg brukte jordbæryoghurt denne gangen,men som sagt bruk den smaken som passer deg. 
Pisk videre mens du har i ett yoghurtbeger med olivenolje litt etter litt. Det vil skille seg litt til å begynne med,men bare fortsett å pisk til alle ingrediensene er godt blandet. Ha så røren over i en bakepapirkledt brødform.Fordel røren jevnt i brødformen ved hjelp av en slikkepott.
Kaken settes så inn midt i en ovn som er forvarmet til 190 grader, la den stå i 190 grader i 15 minutter, deretter skrur du ned ovnen til 170 grader og lar kaken stå i ytterligere 25-30 minutter.Bruk en kakepinne til å sjekke om kaken er tørr inni,da er den ferdig.
La kaken avkjøles på rist i formen i 5-10 minutter,deretter flytter du den over på rist ved hjelp av bakepapiret og lar den avkjøles videre,selvom den smaker utmerket når den er varm også bare så det er sagt. Som sagt ungene elsker denne og det er en utrolig saftig kake.
Den er fin å fryse enten oppdelt eller hel,den holder seg også saftig i flere dager om du oppbevarer den kaldt i kjøleskapet. Håper du ble fristet til å bake en typisk spansk kake. Du vil ikke bli skuffet om du prøver deg,la meg gjerne høre hvordan det gikk i kommentarfeltet om du baker denne eller noe annet fra bloggen.
                                   Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario