miércoles, 6 de abril de 2016

Corn flakes kjeks

Med to små troll i huset går det unna på kjeks,og derfor blir det prøvd ut utallige kjeksoppskrifter. Denne ble til etter at mor i huset hadde stirret inn i kjøkkenskapet en stund på jakt etter nye kjeksingredienser,og plutselig fikk øye på corn flakes pakka.
Som sagt så gjort,corn flakes i kjeks,det kunne jo ikke gå galt med barn og eksprimenteringen kunne begynne.Det ble ett særdeles vellykket reultat og begge småtrolla gå tommelen opp for disse corn flakes kjeksene.Om du vil prøve deg på disse nydlige corn flakes kjeksene trenger du følgende;

               150g smør                 /       150g de mantequilla
                2dl sukker                /             2dl de azucar
                    1 egg                   /                  1 huevo
                   5dl mel                 /               5dl de harina
              3dl corn flakes          /            3dl de corn flakes
              1ts bakepulver         /        1cdta de levadura royale
            2ts vaniljesukker        /       2cdta de azucar avanillado
          
Begynn med å måle opp smør og sukker og ha det i bakebollen. Pisk det til det får en kremet konsistens.Ha så i egget ditt og pisk videre til alt er godt blandet.
 Mål opp alle de tørre ingrediensene og ha de så i deigen litt etter litt,la det piskes ett minutt eller to til den begynner å bli ganske så fast. Når deigen din begynner å klumpe seg sammen har du i corn flaksen.
Rull så middels stor kuler av deigen din, som sagt den er litt klissete men det går fint å rulle kuler.Det kan være litt vanskelig å få de helt runde, men det er ikke noe å bekymre seg over de jevner seg til i ovnen uansett. Jeg fikk 30 kjeks ut av deigen, det vil altså si at du ruller ca 30 kuler.
Legg så kulene i passe avstand på bakebrettet, og deretter trykker du dem litt flate med bunnen på ett kjøkkenglass.De "sprekker" litt i kantene, men det gjør ikke noe ,det gir dem bare ett rustikk utseende.
Kjeksen stekes så midt i ovnen på 200 grader i ca 10-12 minutter. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så la de avkjøles litt på stekebrettet, før du flytter dem over på rist.
Som sagt riktig så gode ble de og fikk topp karakterer her i huset, bakeren sjøl kan melde om at de er perfekte til å dyppe i tekoppen.Det knaser herlig når man tygger på corn flaksen,kult syntes småtrolla.
 Håper du fikk lyst til å bake noe nå, disse er dessuten veldig enkle å lage og passer perfekt om du vil bake sammen med barn.Om du prøver deg så la meg gjerne få en tilbakemelding,blir utrolig glad for kommentarer her på bloggen. Følg meg gjerne på instagram også, heter Bakemester Snipp der om du vil det.
                                 Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario