viernes, 8 de abril de 2016

Fredagstapasen; Mini party scones

Fredag og det betyr som alltid tapas her på bloggen som vanlig. Denne gangen noen usedvanlig gode mini party scones, disse smaker helt nydelig spør du meg. Perfekte munnfuller som er fulle av små smakseksplosjoner. Annbefaler deg virkelig å prøve disse,de er vel verdt en liten halvtime på kjøkkenet.
Dette er en oppskrift som gir ca 45-50 miniscones,og det høres kanskje ut som veldig mange,men stol på meg de forsvinner som dugg for solen,og skulle det mot all formodning bli noen til overs er disse kjempefine å fryse. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til en porsjon mini party scones;

             380g mel                  /           380g de harina
        6ts bakepulver              /    6cdta de levadura royale
             0,5ts salt                   /           0,5cdta de sal 
             75g smør                 /        75g de mantequilla
             2dl melk                  /              2dl de leche
     75g serrano skinke         /       75g de jamon serrano
    60g revet parmesan        /          60g de parmesano
      2ts frisk rosmarin              /   2 cdta de romero fresca
   1ts provensalske urter       /  1cda de hierbas provencales

Sett ovnen din på 220grader.Begynn med å ha mel,salt,bakepulver  og de tørkede provensalske urtene i en bolle.Jeg bruker ferdigblandet provensalske urter som er fra Santa Maria. Klipp så opp fersk rosmarin til du får 2 ts og bland det i den samme bollen. Deretter har du i smøret ditt,som bør være romtemperert.
Bruk så hendene til å kna smøret ditt inn sammen med melblandingen til du får en kornete blanding.Litt klissete men veldig fort gjort.Riv parmesanosten din og blandt den inn. Deretter klipper du serrano skinken din opp i bittesmå biter og blander den inn også. Til slutt rører du inn melken til du får en fast og formelig deig. Kjevl deigen ut på en melet bakeflate,ca 1cm tykk.
Bruk deretter en liten rund utstikker,eller ett lite shotglass om du ikke skulle ha en utstikker,og trykk ut så mange sirkler som du bare kan.Kjevl deigen ut igjen og fotsett med å trykke ut sirkler til all deigen er brukt opp. Legg minisconsene på et bakepapirkledt stekebrett,ca 20 på hvert brett.
Stek så minisconsen midt i ovnen på 220 grader i 5-8 minutter, de skal få en gyllen brun farge i kantene da er de ferdige. Ta dem ut å la de avkjøles på rist. De kan fint serveres lunkne om du ønsker det,ellers smaker de fortreffelig kalde også.
Disse blir utrolig luftige og lette,men samtidig er de fulle av smak. En av mine favoritter når det kommer til tapas helt klart.Det er dessuten fort gjort å røre sammen deigen så her er det ingen unnskyldning,disse bør prøves til fredagskosen.
Jeg foretrekker mine sammen med ett iskaldt glass med bobler,men det er smak og behag. Skulle du prøve deg på disse ,eller hvilken som helst annen oppskrift her inne,blir jeg fryktlig glad for tilbakemelding om hva du synes. Enten her inne i kommentarfeltet eller på instagram. Kos dere i helgen alle sammen.
                       Ha en strålende fredagskveld videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario