miércoles, 27 de abril de 2016

Frøloff

En skikkelig klassiker får dere her i dag,nemlig en god gammeldags frøloff,en favoritt blandt de yngste her i huset. Denne har jeg bakt utallige ganger,og jeg trodde faktisk at jeg allerede hadde blogget oppskriften,men det ser ut til at det har gått i glemmeboken så da er det jammen på tide.
Dette er en luftig frøloff som passer til det meste,jeg annbefaler å prøve den nybakt med litt smør ,OBoy og banan på,det er en uslåelig kombinasjon. Oppskriften her rekker til to loff og de kan fint fryses både hele og i skiver. Om du vil bake en gammel god klassiker trenger du følgende ingredienser;

             50g gjær          /         50g levadura
            75g smør          /     75g de mantequilla
             5dl melk           /         5dl de leche
               1 egg             /             1huevo
              1ts salt            /         1cdta de sal
         ca 9 -12 dl mel     /     ca 9-12 dl de harina
            valmuefrø         /    semillas de amapola

Begynn med å smelte smøret ditt i en kjele,når smøret har smeltet har du melken i den samme kjelen og lar blandingen varmes opp til ca 37 grader.Ha deretter smuldret gjær og salt i en bakebolle og bland godt med melkeblandingen. Rør så inn egget ditt før du har i hvetemel litt etter litt. 

 Hvor mye mel du trenger kommer litt ann på meltypen du bruker så se det ann. Elt deigen ca 3 minutter minst mellom hver gang du har i mel,det er nok mel når deigen begynner å slippe kanten på bakebollen men allikevel er litt klissete.
Elt så deigen din for hånd på en melet kjøkkenbenk i ett par minutter før du deler den i to like store deler. Rull hver del ut til en tykk pølse,lengden på pølsene bør være like lang som på brødformene dine.
Smør brødformene dine godt med olivenolje og legg en pølse i hver brødform. Dekk brødformene til med ett kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbelt størrelse. Det tar ca. mellom 30-40 minutter.
Sett så ovnen din på 200 grader. Pensle loffene dine med litt pisket egg og strø over valmuefrø. Det er strengt tatt ikke nødvendig, men jeg syntes det gir en ekstra touch på smaken,men du kan fint bare pensle med egg også om du foretrekker det.
Stek så frøloffene nederst i ovnen din i ca 30 minutter,bruke en bakepinne for å sjekke at de er gjennomstekte når det nærmer seg slutten på steketiden. Skulle frøloffene begynne å bli for mørke på toppen,dekker du bare dem til med litt bakepair før du steker videre.
La så deretter frøloffene avkjøles i formen ett par minutter før du har dem over på rist og avkjøler videre,men som nevt før de kan fint spises lunkne disse frøloffene de smaker himmelsk.
Som sagt en klassiker dette her som jeg har bakt mange ganger denne varianten blir veldig luftig og god,så nå håper jeg du ble fristet til å prøve. Gjør du det så blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger her inne og på Instagram,navnet er det samme der om du vil følge meg.
                                Ha en fin bakedag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario