lunes, 14 de diciembre de 2015

Pepperkakeknekkebrød

Noe av det beste med julen er kanskje at det er god tid til å nyte en stor,lang og fredfull frokost, til forskjell fra hverdagens stress og mas.Jeg er veldig glad i knekkebrød til frokost og denne varianten som smaker av pepperkake er en ny favoritt, mulig disse ikke bare kommer til å bli bakt til jul her i huset.
Overraskende nok likte begge ungene i huset disse også og har spist dem som kjeks , så de faller altså i smak både hos store og små. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til 2 brett med pepperkakeknekkebrød;

                100g valnøtter            /   100g de nueces de calefornia
               1,5dl sesamfrø           /     1,5dl de semillas de sesamo
                  1,5dl linfrø               /       1,5dl de semillas de lino
                2dl havregryn            /        2 dl de copos de avena
                  3dl hvetekli             /    3dl de salvado integral de trigo
                     2ts salt                 /               2cdtas de sal
      3,5ts pepperkakekrydder   /      3,5cdta de especies noruegos
                    5dl farris               /              5dl de gaseosa
                 0,5dl chiafrø             /        0,5dl de semillas de chia

Begynn med å male valnøttene dine til de får en mel lignende konsistens.Ha deretter alle ingrediensene i en bakebolle untatt farrisen. Har du ikke ferdig blandet pepperkakekrydder kan du lese om hvordan du blander ditt eget her hos Bakekona. Men jeg vet at det er å få kjøpt ferdig blandet hjemme i gamlelandet.
Deretter trenger du en slikkepott og 5 dl farris. Rør farrisen godt inn i bollen din og la så det hele stå og svelle litt på kjøkkenbenken din i 15-20 minutter. Mens du venter setter du varmluften i ovnen din på 160 grader.
Når røren har stått i ca 15 minutter, dekker du to bakeplater med bakepapir. Deretter smører du røren ut over bakeplatene dine ved hjelp av en slikkepott. Smør ganske så tynt utover og pass på at det blir jevnt over det hele ellers kan fort den tynneste delen bli brent under steking.
Sett så begge bakeplatene inn i ovnen på samme tid ,ett brett oppe og ett brett nede. Stek i 10 minutter ,ta deretter begge brettene ut og skjær opp i knekkebrød, eller gjør som meg og bruk en stor hjerteform til å stikke ut knekkebrødene.
Sett deretter bakeplatene tilbake inn i ovnen men bytt på stillingen på bakeplatene dine, sett den bakeplaten som stod oppe ned og omvendt. Stek videre i 15 min. Deretter tar du igjen ut bakeplatene og gjentar oppskjæringen, sett dem igjen tilbake i omvendt stilling.
 Stek i ytterligere 45 minutter , men bytt stillig på bakeplatene dine hvert 15 minutt. Når de er ferdig stekte tar du dem ut og har dem over på rist, knekk dem ifra hverandre med en gang de er kalde nok til å ta i.Oppbevares i en kakeboks og de holder seg fint i flere uker. 
Hvor mange knekkebrød det blir kommer ann på hvor lange og brede du deler dem opp, eller om du som meg velger å bruke en form. Som sagt en ny favoritt her i heimen og dessuten har jeg bakt flere omganger som skal pakkes inn som julegaver til venner. En original gavesom det garantert blir satt pris på.
                                  Ha en fin førjulsdag videre!
No hay comentarios:

Publicar un comentario