viernes, 25 de diciembre de 2015

Fredagsjuletapasen;Ostehjerter

Fredag igjen,første juledag og julaften vel overstått for de fleste håper jeg. Da er det kanskje på tide å begynne planleggingen av neste juleselskap og disse ostehjertene bør definitivt være med på bordet om du skal servere tapas. Helt nydelige på smak og de smelter i munnen.
Jeg synes de smaker veldig godt, og det kjekke er at formene på dem kan varieres i det uendelige. Jeg lagde mine små og hjerteformede i annledning julen, men her er det kun fantasien eller silikonformene du har som setter grensene. Om du vil prøve deg på disse herlige ostebombene trenger du følgende ingredienser;

                 1dl fløte                            /         1dl de nata
              200g fetaost                       /     200g de queso feta
   1ss provensalsk urteblanding       / 1cda de hierbas provezales
              2 gelatinblad                     /       2 hojas de gelatina
            fikenmarmelade                 /       mermelada de higos

Begynn med å legge gelatinbladene dine i kaldt vann. Ha så fløten din i en tykkbunnet kjele og la den koke opp. Deretter smulderer du fetaosten din og har i den provensalske urteblandingen din.
Rør så godt ,mens du lar kjelen stå på platen, til alle fetaostklumpene er løst opp. Klem så vannet ut av gelatinbladene dine og la dem oppløses i kjelen.Ta så kjelen av varmen og finn frem de silikonformene eller isbitformene du skal bruke.
Hell deretter røren over i formene dine og la dem stå på kjøkkenbenken i ca 15 minutter før du setter formene dine i fryseren.Hvor mange ostehjerter du får avhenger av størrelsen på formene du bruker , jeg fikk 30 hjerter , men som sagt antallet vil variere med formene du bruker. Vanlige isbitformer går også bra.
Når ostehjertene skal serveres tar du dem ut av fryseren og "klikker" dem ut av formen sin, server dem med litt fikenmarmelade og voila den lekreste tapas du kan tenke deg. Disse bør spises med en gang de serveres ellers smelter de litt og blir veldig klissete.
 Oppbevar dem i fryseren,de holder seg fint i fryseren i ca 14 dager, dekk de til med litt plastfolie bare slik at de ikke får en hard "frysehinne" på den ene siden.Veldig kjekt at de kan forberedes i god tid, kanskje en ide til nyttårsfesten som er like rundt hjørnet.Titt gjerne innom her på Bakemester Snipp i romjulen også, det kommer flere fristelser fremover. Ha en fredfylt romjul og ta vare på hverandre.
                            Ha en fin første juledag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario