lunes, 28 de diciembre de 2015

Kandiserte valnøtter

Er du kanskje lei julegodteri nå, eller er du som meg og kan fint spise litt til så kommer det her ett lite tips hva du kan bruke overlevende valnøtter fra julens feiring til, og i tillegg får du noe godt å by på i romjulen. Dessuten er dette en oppskrift som er lagd på en to tre slik at du fort kan gå tilbake til å nyte romjulsdagene.
At det smaker himmelsk er jo heller ingen ulempe. om du vil prøve deg på disse kandiserte valnøttene trenger du følgende ingredienser:

           1,5dl sukker              /            1,5dl de azucar
             1,5ts salt                 /             1,5cdta de sal
       3 ts vaniljesukker          /    3 cdtas de azucar avanialldo
            3ts honning              /            3 cdtas de miel
          150g valnøtter           /    150g de nueces de calefornia

Begynn med å ha sukker,salt og vaniljesukker i en stekepanne. La sukkeret smelte på svak varme mens du rører om av og til.
Når sukkeret ditt har smeltet helt rører du inn honningen din og deretter nøttene, ta stekepannen av varmen og bland nøttene godt sammen med det smeltede sukkeret.
Ha deretter hele blandingen over på en stekeplate dekt med bakepapir og sett det hele inn midt i ovnen på 180 grader i 3-5 minutter. Pass på at det smeltede sukkeret ikke brenner seg.Ta så nøttene ut og la de avkjøle seg godt,pass på for dette er varme saker.
 Når nøttene er ferdig avkjølte knekker du dem i biter og voila så er de ferdige til å nytes. Supergode og de forsvinner farlig fort når de blir satt frem på bordet. Bør oppevares i en lufttett boks og litt kjølig, ellers blir de fort litt klissete.
Som sagt veldig gode disse her og en fin måte å få brukt opp valnøttene på,jeg vet ikke med dere,men her i huset blir de alltid stående igjen på bordet
Kos dere videre i romjulen og titt gjerne innom her på bloggen igjen snart, det blir enda noen oppdateringer før det nye året ringes inn,blandt annet litt dessert tips til nyttårsaften og en drink som kan være god å by på.
                         Ha en fin romjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario