miércoles, 6 de mayo de 2015

Tekaker

Brød må man jo ha hver dag , men noen ganger er det deilig å bytte ut brødet med nybakte rundstykker eller som i mitt tilfelle i forrige uke, noen utrolig gode tekaker. Disse er veldig saftige,luftige og nydelige på smak så de annbefales på det sterkeste. Passer ypperlig som tilbehør til suppe , eller med deilig pålegg.
Både store og små kommer til å like disse, de går også utmerket og fryse og tiner kjapt på kjøkkenbenken i løpet av 5 minutter, det beste er at de smaker like godt da også. Orginal oppskriften kommer fra det svenske matbladet Hembakat, men jeg foretok noen små forandringer underveis. Om du vil prøve min versjon av disse nydelige tekakene trenger du følgende ingredienser;

         50g gjær              /         50g de levadura
          6dl melk              /            6dl de leche
      2dl havregryn          /    2dl de copos de avena
         75g smør             /       75g de mantequilla
           2ts salt               /          2 cdtas de sal
        2ss sukker            /         2cdas de azucar
           1 egg                 /              1 huevo
      ca 13 dl mel            /        ca 13dl de harina

Begynn med å varme melken din til den holder ca 37 grader, eller til den er fingervarm som man pleier å si. Smuldre gjæren din i en bakebolle og tilsett melken , rør godt til gjæren er oppløst og tilsett deretter havregrynene og la det hele så stå og svelle i 5-10 minutter.
I mellomtiden smelter du smøret ditt og lar det avkjøles litt.Tilsett deretter salt, sukker og egget i massen din.Rør deretter inn det smeltede smøret. Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og ha i melet litt etter litt.
Se ann melmengden din, deigen din skal ikke være for tørr heller litt seig når den er ferdig eltet. La deigen eltes i 5-10 minutter før du dekker den til med ett kjøkkenhånkle og lar den heves i 45-60 minutter.
Når deigen er ferdig hevet kjevler du den ut på ett melet bakebord, den bør være ca 1,5cm tykk. Deretter tar du ett vanlig kjøkkenglass og trykker ut sirkler. Legg dem så på en bakepapirkledt stekeplate og prikk dem med en gaffel.
Etterhev så tekakene dine, på nytt dekker du dem med ett kjøkkenhåndkle , og lar dem så heves i 30 minutter. I mellomtiden setter du ovnen din på 250 grader. Når tekakene er ferdig hevet strør du litt mel over hver tekake før du steker dem midt i ovnen i ca 8-10 minutter. 
De er ganske så lyse når de er ferdig stekte så følg med underveis mens du steker. Ha deretter tekakene over på rist og la de avkjøles under ett kjøkkenhåndkle. De kan fint nytes nystekte og varme også, med litt smør og brunost smaker det himmelsk.
Som sagt ypperlige til å fryse og veldig saftige og smakfulle. Du får circa 25 tekaker utav denne deigen, alt ettersom størrelsen på glasset du bruker som utstikker. Disse er mannen i husets nye favoritt , så disse må nok snart bakes igjen da det allerede har minsket faretruende på posene i fryseren
Håper du fikk lyst til å bake litt, og om du prøver deg på disse tekakene blir jeg veldig glad for å høre hva du synes, enten i kommentarfeltet her på bloggen eller på Instagram, du finner meg som Bakemester Snipp der også.
                                  Ha en fin onsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario