viernes, 15 de mayo de 2015

17 mai tapas; Fetaostpannacotta

Ikke en fredag uten tapas her på bloggen og denne fredagen er intet unntak, denne gangen en 17 mai inspirert tapas i rødt, hvitt og blått. En hyllest til det norske flagget som kommer til å vaie i vinden på søndag, og som er veldig vakkert synes jeg.
Denne tapasen er veldig morsom å servere på nasjonaldagen, enkel å lage og selvfølgelig smaker den fortreffelig også, så stort bedre enn dette blir det ikke spør du meg.Om du fikk lyst til å prøve deg på denne 17 mai tapasen trenger du følgende ingredienser til ca 9 tapas;

          250g gresk yoghurt           /       250g de yogur griego
               125g fetaost                 /       125g de queso feta
          en neve basilikum             /                albahaca
             2 gelatinplater                /        2 hojas de gelatina
        *1 grillet rød paprika*          /         1 pimiento asado
                   blåbær                     /             arandanos

Det første du gjør er å legge gelatinplatene dine i kaldt vann.Begynn så med å ha den greske yoghurten din i en kjele, varm den opp på svak varme , etter ca 5 minutter smuldrer du fetaosten din opp i den samme kjelen.
Rør jevnt mens blandingen varmes opp og bruk en gaffel til å knuse fetaostbitene dine. Det gjør ikke noe om det er noen små fetaostklumper, men de bør ikke være for store. Finklipp deretter en neve med frisk basilikum, klipp så fint som du bare klarer og ha deretter basilikumen i kjelen også.
Til slutt klemmer du vannet ut av gelatinplatene dine og har de i kjelen,rør godt til all gelatinen løser seg opp, ha deretter blandigen din i en liten avlang form og sett den til avkjøling i kjøleskapet. Fetaostpannacottaen din trenger ca. 4-5 timer før den stivner helt.
Når fetaostpannacottaen har stivnet helt deler du den opp i litt avlange firkanter , jeg fikk 9 stk ut av min form men det kommer selvsagt ann på størrelsen på fomen din. Deretter trenger du * grillet paprika* , jeg får kjøpt det ferdig på boks her i spania , men om det er å få tak i hjemme det vet jeg ikke. Men om det ikke er å få tak i så finner du oppskriften på *grillet paprika* her på bloggen. 
Om det ikke er å oppdrive kan du fint bruke frisk paprika også.Ta så en skarp kniv og kutt ut 4 røde ruter til hvert fetaostpannacotta flagg du har. Legg dem på plass slik at det ser ut som det norske flagget . Deretter deler du blåbærene dine i to og danderer dem slik at de blir den blå stripen i flagget.
Så er fetaostpannacotta flaggene klare til å nytes, det er nesten ett must med litt rødvin til disse. Smaker kjempegodt og de er jo litt morsomme å servere på den store dagen.
Disse er litt mektige så ikke lag dem altfor store. Håper du fikk lyst til å prøve nå til 17 mai, og skulle ikke denne tapasen smake finner du nå nesten 60 andre tapas her på bloggen.  Tapas er ypperlig å servere på den store dagen spør du meg, det meste kan forberedes på forhånd slik at det blir tid til å gå i tog og å spise pølser og is også.
Passer på å ønske alle mine lesere her inne en fin 17 mai, selv skal jeg feire her i spania med å spise opp resten av 17 mai iskaken  og å lengte hjem, men ellers blir det nok ikke store 17 mai sprell her i varmen. 
                      Ha en fin fredag videre! Hipp hipp hurra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario