miércoles, 13 de mayo de 2015

17 mai iskake

Er det noe man kan spise ubegrensede mengder av på 17 mai så må det vel være is og pølser , og her kommer mitt bidrag til at du kan øve deg på å overspise deg på is. En kjempegod iskake i nasjonalfargene. Veldig enkel å lage,men den smaker altså helt fortreffelig. 
 Mange tror at is er fryktelig vanskelig å lage , men med denne oppskriften er det heller tvert om. Veldig lettvint og smaken er himmelsk.Om du ble fristet til å prøve denne trenger du følgende ingredienser;

                 7,5dl fløte                  /                    7,5dl de nata
        600g kondensert melk       /         600g de leche condensada
              1 vaniljestang              /                 1 varita de vanilla
              200g jordbær              /                     200g de fresas
             2ss blåbærsaft             /         2cda de zumo de arandanos
           1ts vanilje ekstrakt          /          1cdta de extracto de vanilla
                 romessens                /                   essencia de ron
              rød pastafarge             /                     colorante rojo
              blå pastafarge             /                     colorante azul

Begynn med å ta fram en kakeform som rommer 1,5 liter, jeg brukte en brødform denne gangen. Skyll og rens jordebærene dine og ha dem i en kjele, kok dem opp og la de koke til de blir "suppe". Bruk den gaffel til å mose dem helt. Deretter lar du det hele avkjøle seg litt.
Ha så 2,5dl kremfløte i en bakebolle og pisk krem av fløten. Mål så opp 200g kondensert melk og rør den inn i den ferdig piskede kremen din. Deretter har du i  jordebærpureen og rører det hele godt sammen. Om du ikke synes den blir rød nok ,gjør du som meg og har i ett par dråper med rød pastafarge slik at blandingen får samme farge som flagget vårt.
Ha deretter blandingen i brødformen og sett den i fryseren i 3-4 timer, til den har stivnet helt.Da var første lag ,jordbærisen, av 17 mai iskaken din klar. Til det hvite laget gjentar du samme prosess, du pisker 2,5dl fløte til krem og rører inn 200g kondensert melk.
Til slutt skraper du frøene ut av en vaniljestang og rører dem inn også sammen med 1ts vaniljeekstrakt.Deretter heller du vaniljeisen over den nå frosne jordbærisen og setter det hele tilbake i fryseren til også vaniljeisen din stivner, det vil si 3-4 timer.Bruk en slikkepott til å få isen jevnt fordelt i formen.
Til det siste blå laget, gjentar du prosessen. Pisk krem av 2,5dl fløte og rør inn 200g kondensert melk sammen med 2ss blåbærsaft og noen dråper romessens. Ha deretter i noen dråper med blå pastafarge og hell så over i brødformen og frys ned igjen. Etter 3-4 timer har du så den nydligste iskake klar til 17mai.
Og dessuten i nasjonalfargene, jeg kan love deg at denne tar seg godt ut på bordet under desserten på 17mai. Smakskonbinasjonene , rom, vanilje og jordebær smaker også fortreffelig. Dette er mye iskrem og rekker nok til 10 personer ville jeg tippe.
Brødformen din blir full så du får altså 1,5 liter iskrem. Man spiser kanskje litt mindre av denne enn vanlig iskrem da denne er litt mektigere. Vel som sagt is hører jo 17 mai til, du rekker fortsatt å lage denne til den store dagen, om du gjør det blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger både her og på instagram.
 Håper du fant litt inspirasjon til å kokkelere her på bloggen , og titt gjerne innom snart igjen , for på fredag er det tapastid her på bloggen , den også 17 mai inspirert denne uken selvfølgelig.
                                Ha en fin bakedag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario