miércoles, 25 de marzo de 2015

Sitron og blåbærvafler


I dag er det Vaffeldagen og det må selvfølgelig feires med en ny påskeinspirert vaffeloppskrift her på bloggen. Denne gangen med smak av sitron og blåbær, det var stor suksess her i heimen. Datteren, husets ubestridte vaffelekspert, erklærte at de var de beste vaflene noensinne, så da er det bare å sette igang vaffelpressa for å se om du er enig. 
Dessuten synes jeg både vafler og sitrusfrukter hører påsken til, så da har du en ny vaffeloppskrift som du kan prøve ut i påsken. Om du vil prøve trenger du til 11 vaffelplater følgende ingredienser;

           3,5dl mel              /                3,5dl de harina
       1 dl havregryn          /         1dl de copos de avena
           0,5ts salt              /                0,5 cdta de sal
     1ts kardemomme       /         1 cdta de cardamomma
          8ss sukker            /                8cda de azucar
      1ts vaniljesukker       /       1cdta de azucar avanillado
       1ts bakepulver         /         1cdta de levadura royale
           100g smør            /           100g de mantequilla
          1-2 sitroner            /                  1-2 limones
   125g yogurt naturell      /          125g de yogur natural
          3-4dl melk              /                3-4dl de leche
              3 egg                 /                    3 huevos
    4ss blåbærsyltetøy      /   4ss de mermelada de arandanos

Begynn med å smelte smøret ditt. Ha deretter alle de tørre ingrediensene dine i en bolle og bland dem godt sammen. Ha så yoghurtbegeret ditt i ett desilitermål og fyll opp med melk til du får totalt 4 dl væske. Rør så melkeblandingen din inn i det tørre med en ballongvisp.
Ha deretter i ett og ett egg og pisk kraftig mellom hvert egg , slik at du er sikker på at plommen har sprukket og at det hele blir godt blandet. Press så saften ut av sitronen din, du trenger 1 dl sitronsaft til sammen, om du trenger en eller to sitroner til dette kommer litt ann på størrelsen på sitronene dine. Rør så inn sitronsaften og det smeltede smøret i røren din.
Til slutt pisker du inn 4 spiseskjeer med blåbærsyltetøy , før du lar røren din stå å svelle en halv times tid i kjøleskapet. Røren din får en fin lilla farge når blåbærsyltetøyet blandes inn.
Så er det bare å varme opp vaffeljernet ditt og steke villig i vei. Røren blir ganske så tykk, men det er slik den skal være, som sagt så rekker den til 11 vaffelplater, som før du vet ordet av det har blitt borte.
Vaflene blir akkurat passe syrlige og kombinasjonen med blåbær og sitron var en uventet innertier, det smakte rett og slett nydelig. Jeg serverte vaflene med litt mere blåbærsyltetøy og en kremklatt på toppen, men de kan fint spises som de er også,uten tilbehør.

Håper du fikk lyst til å prøve en ny vaffeloppskrift på selveste vaffeldagen, eller du kan spare den til en turdag i påsken om du heller vil det. Titt gjerne innom her snart igjen for flere påskeinspirerte oppskrifter.
                                Ha en fin vaffeldag videre!No hay comentarios:

Publicar un comentario