viernes, 6 de marzo de 2015

Fredagstapasen; Mini tacofajitas

Fredag og tapas tid her på bloggen, mens i mange tusen hjem i Norge er fredag synonymt med taco kveld. Jeg har kombinert disse to og laget mini tacofajitas som fungerer fint som tapas , dermed to fluer i en smekk ,tapastaco. Smaker deilig taco og akkurat passe store munnfuller slik at de kan nytes sammen med flere tapas.
Ble du fristet til å prøve tapasversjonen av den superpopulære fredagstacoen trenger du følgende ingredienser til ca.10 mini tacofajitas;

           300g kjøttdeig          /     300g de carne picada
           4 fajitaslefser            /             4 fajitas
      1 pose tacokrydder       / 1 bolsa especias de fajitas
        1 liten boks mais        /          1 lata de maiz
        1 boks tacosaus         /   1 lata de salsa de tomate
     150g revet mozarella     /     150g mozarella rallada
           1 stor tomat             /        1 tomate grande
             litt ruccola              /       ensalada ruccola

Begynn med å steke kjøttdeigen din i litt olivenolje i stekepannen. Ha så i posen med tacokrydder , jeg bruker den gule posen fra Old el Paso, og la det blandes godt med kjøttdeigen din. Sett så kjøttdeigen til side.
Deretter trenger du en rund utstikker , om du ikke skulle ha det for hånden går det like bra med ett kjøkkenglass, trykk ut sirkler i fajitasenen dine . Jeg fikk tre sirkler på hver fajitas. Bruker du kjøkkenglass skjærer du bare rund med en skarp kniv.
Så trenger du ett muffinsbrett , eller muffinsformer av silikon skulle også gå bra. Smør litt olivenolje i sirklene på muffinsbrettet og trykk deretter fajita sirklene dine ned i muffinsbrettet slik at de blir som små skåler. Husk å smøre dem godt ellers kan de lett sitte fast etter steking.
Fyll deretter ca 1 ss med den ferdig stekte kjøttdeigen din i hver av fajitaskoppene dine. Deretter har du over 1 ss av tacosausen din, jeg bruker middels sterk , da kan barna spise dem også, men her velger du selv ettersom hvor sterk du liker maten din. Ha så på litt mais før du topper det hele med revet mozarella.
 Så setter du det hele midt i ovnen på 180 grader i ca 10-15 minutter, til osten din har smeltet og fajitaslefsene får en litt gyllen farge på kanten. Ta dem ut og la dem avkjøles ett par minutter før du har dem over på serveringsfat.
Mens tacofajitasene avkjøles litt deler du opp litt ruccola og tomaten din i små biter. Ha så over litt tomat og ruccola på hver enkelt mini tacofajita og server mens det ennå er varmt.
Disse kommer du garantert til å gjøre suksess med, alle ,både store og små, liker disse. De bør serveres varme, men de smaker like godt kalde også. En annerledes variant av den vanlige fredagstacoen.
Håper du fikk lyst til å prøve og husk at du nå finner over 40 forskjellige tapas på bloggen om du skulle ville ha flere tapas sammen med disse supergode mini tacofajitasene. La meg gjerne få høre fra deg om du prøver noen av oppskriftene mine, jeg blir overlykkelig for tilbakemeldinger.
                             Ha en strålende fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario