viernes, 27 de marzo de 2015

Påskefredagstapasen; Omelettrullade

Noe som definitivt hører påsken til for meg er egg i alle varianter, og dermed får denne påsketapasen preg av det. Omelettrullade er enkelt å lage og smaker utrolig godt syntes jeg ihvertfall. Ikke all verdens ingredienser som trengs heller om du skulle befinne deg på påskeferie langt oppe i fjellheimen. Dessuten er denne tapasen veldig rask å lage og det er alltid en fordel.
Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til en omelettrullade,som igjen gir 8 tapas;

                       2 egg                /              2 huevos
                 40g saltpølse         /           40g de salami
             40g philadelfia ost     /     40g de queso philadelfia

Begynn med å piske eggene dine godt og ha i en teskje eller to med vann. Det er ikke nødvendig å salte da saltpølsen tilfører mer en nok salt til rulladen senere. Varm opp en stor stekepanne, 23cm,med en liten klunk olivenolje i og ha i de sammenpiskede eggene dine.
Det er viktig at du bruker en stor stekepanne slik at du får en tynn og fin omelett. La den stivne helt på den ene siden før du forsiktig snur den og lar den bli godt stekt på den andre siden også. Når omeletten er ferdig stekt lar du den ligge i stekepannen mens du smører utover philadelfiaosten din på omeletten.
Det gjør ikke noe om det blir litt klumpete, varmen fra omeletten din vil smelte osten og den vil spre seg utover. Deretter dekker du så hele omeletten din med saltpølse, bruk det merket du selv liker best.
Deretter bruker du stekespaden din og fingrene dine til å rulle sammen omeletten din til en pølse. La den ligge ett par minutter i stekepannen sammenrullet slik at formen setter seg, ellers ruller den seg bare ut når du skjærer den opp.
Flytt den så over på kjøkkenbenken og skjær den opp i 8 like store deler. Vips så var påskefredagstapasen din klar. Denne tapasen smaker best nystekt og varm, om du holder den varm i ovnen blir omeletten fort tørr og osten stivner og det smaker ikke like godt.
Men som sagt så er denne tapasen lagd på 7-8 minutter , så det får heller gjestene holde ut å vente om du har tenkt å servere tapas i påsken. Trenger du flere ideer til tapas ,finner du nå over 50 forskjellige tapas under kategorien tapas her på bloggen,om du skal servere tapas i påsken. Håper du fikk lyst til å prøve.
                                    Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario