lunes, 23 de marzo de 2015

Appelsin og kardemomme påskeharer

 I dag setter jeg startskuddet for påskebloggingen her på Bakemester Snipp og først ut er disse appelsin og kardemomme påskeharene.Skal du ut på tur i påsken er det alltid god med litt gjærbakst i sekken , og disse appelsin og kardemomme påskeharene er intet unntak. Smaker deilig av appelsin og sammen med kardemommen blir det en herlig kombinasjon. 
Trenger vel ikke å si at dette fort blir en favoritt hos den yngre garde.Selve utgangspunktet er en vanlig bolledeig , som med litt hjelp av appelsiner og appelsinglasur får en ny smakskombinasjon.Selve utformingen av gjærdeigen skal minne litt om en påskehare , dermed blir det påskehareboller. Om du fikk lyst til å prøve trenger du følgende ingredienser til gjærdeigen;

                 25g gjær                     /              25g de levadura
              150g sukker                   /              150g de azucar
          2ts kardemomme               /        2cdtas de cardamomma
              en klype salt                   /             un pincho de sal
                    1 egg                        /                   1 huevo
                150g smør                    /           150g de mantequilla
                 3,5dl melk                    /               3,5dl de leche
                2 appelsiner                  /                  2 narajas
              800-1000g mel                /          800-1000g de harina
     8-10 dråper appelsinessens     /  8-10 gotas de essencia de naraja

Til appelsinglasuren trenger du;

               1 appelsin               /        1 naraja
                   melis                  /       azucar glace

Begynn med å ha gjæren,sukkeret,saltet,kardemommen og egget ditt i en bakebolle. Bland så det hele sammen på lav hastighet.
Varm så melken din litt, så den blir lunken. Finriv så skallet på en av appelsinene dine.Deretter presser du saften ut av ett par appelsiner til du har 1,5 dl appelsinjuice. Jeg trengte 2 appelsiner til dette. Ha deretter melken, juicen og det revne appelsinskallet i bakebollen din og bland det hele godt.
Ha så deretter i melet ditt litt etter litt, se ann på melmengden din, det er ikke sikkert du trenger alt melet. Når du begynner å få en fast deig, har du i smøret ditt i terninger. Ha i litt etter litt og la det eltes godt mellom hver gang du har i smør.
 Om deigen blir veldig klissete tilsetter du litt mere mel, men pass på at den ikke blir for tørr, litt klissete skal den være på overflaten. Dekk så deigen til med plast eller ett glasshåndkle og la den heves til dobbelt størrelse. Det tar ca. en og en halv time.
Deretter er deigen klar for utbaking. Ha den på ett melet bakebord og del den opp i ca 30 like store deler. Trill så hver del ut til en 20 cm lang lengde , deretter bretter du den på midten og snurrer hver av lengdene rundt hverandre to ganger. Kutt så hver ende av på skrå, og rull en kule med den deigen du får til overs. Kulen skal bli stumpen til haren din.
 Veldig dårlig forklart , men om du ser på bildene er det lett å skjønne hvordan det skal gjøres. Legg dem så på ett stekebrett og la dem ettterheves i ca 30 minutter, før du pensler dem med egg og steker dem midt i ovnen på 225 grader i 8-10 minutter, til de har en gyllen farge og du hører en hul lyd når du banker på dem på undersiden.
La så påskeharene avkjøles på rist, i mellomtiden lager du appelsinglasuren. Begynn med å finrive skallet fra appelsinen din. Deretter har du 2 eller 3 ss saft fra appelsinen din(resten av appelsinen spiste jeg opp) i en skål og rører inn melis til du får en tyktflytende konsistens på glasuren din. 
Når påskeharene dine er kalde pensler du dem med appelsinglasuren din, så er det bare å gjøre seg klar klar til å nyte godsakene.
Om de lignet så veldig mye på påskeharer etter at de var ferdig stekte kan man jo diskutere, men ungene mente at de lignet så da tar jeg deres ord for det. Uansett så smaker disse deilig appelsin ,en smak ihvertfall jeg forbinder med påsken.
Jeg fikk ca 30 påskeharer ut av denne oppskriften, så disse kan fint fryses med glasuren og tas opp før man legger ut på tur nå i påsken. Eller om du har lyst på litt ekstra kos i påskeferien så er disse perfekte.Håper du fikk lyst til å prøve , og følg med for flere påskeoppskrifter fremover her på bloggen.
                                     Ha en fin dag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario