viernes, 20 de marzo de 2015

Fredagstapasen;Limabønner med serrano skinke/Habitas con jamon

Fredag igjen , tiden flyr og våren lurer rundt hjørnet. Fredag betyr tapas på bloggen og i dag en som er veldig typisk her i Castilla la Mancha som jeg bor, nemlig limabønner med serrano skinke , eller habitas con jamon som de sier her i spania.
 Om limabønner er lett å få tak i hjemme det vet jeg ikke, men her selges de ihvertfall i alle supermarkeder som er. De jeg pleier å bruke til denne tapasen kommer nedlagt i olivenolje,men du kan like gjerne bruke limabønner som er nedlagt i vann. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende til 12 tapas;

            150g limabønner            /          150g de habas
           50g serrano skinke         /    50g de jamon serrano
            2 hvitløksfedd                /        2 dientes de ajo
                olivenolje                   /          aceite de oliva

Begynn med å la limabønnene dine renne av seg oljen, eller vannet de ligger i. Deretter skjærer du opp hvitløksfeddene dine i tynne skiver. Serrano skinken din skjærer du også opp i så små firkanter som du bare klarer.
Varm så opp litt olivenolje i en stekepanne og ha i de oppskjærte hvitløksfeddene dine, la de få en litt gyllen farge før du har i den oppskjærte serrano skinken din. Skru opp varmen litt og stek serrano skinken din til den begynner å bli crispy.
Så er det klart for å ha i en god klunk med oliven olje i stekepannen din igjen og deretter limabønnene dine. Stek videre til limabønnene dine begynner å bli brunet på begge sider. Rør om og vendt på limabønnene innimellom.
Deretter er tapasen din klar til servering, bruk små serveringsglass, eller serverings skjeer som jeg gjorde. Denne tapasen smaker best varm, når limabønnene blir kalde får de en litt besk smak. Dette er en tapas det er vedlig enkelt å tilbrede og varm smaker den fortreffelig.
Dette er ikke akkurat noen lavkalori tapas, da det skal være en god del olivenolje i stekepannen og limabønnene serveres med all oljen. Men godt det er det.
Som sagt hvor tilgjengelig limabønder er i det kalde nord vet jeg ikke, om noen har kunnskap om dette blir jeg veldig glad for en kommentar om det her inne på bloggen eller på instagram. Håper du fikk lyst på tapas.
                                   Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario