viernes, 10 de enero de 2014

Tapas;Fylte aprikoser

Godt nytt år til dere alle, da var hverdagen her igjen og året kunne vel ha begynt bedre, men etter at 3 av 4 familiemedlemmer, inkludert meg selv har vært igjenom omgangssyken,satser vi på at det blir bedre fremover. Det er fredag og tid for tapas på bloggen, denne gangen har turen kommen til fylte aprikoser.
 Superenkle å lage, men en eksplosjon av smaker i munnen. De er også veldig raske å lage, noe som er en fordel da som oftest går med en del av disse når de serveres. Om du vil prøve trenger du følgende;

                       aprikoser            /          albaricoques
                   salte mandler         /       almendras saladas
                   manchego ost        /        queso manchego
                       olivenolje            /          aceite de oliva

Det hele er såre enkelt, begynn med å skjære aprikosene dine nesten i to, la dem henge sammen litt i den ene enden. Vær litt kritisk når du kjøper aprikosene, de bør være myke og store ,har kjøpt noen i poser hjemme i norge som var fryktelig tørre. Om du har mulighet så kjøp dem i løsvekt slik at du kan velge ut de beste.
Manchego ost vet jeg det er å få tak i hjemme i gamlelandet så da gjenstår det bare ristede salte mandler som du fint kan riste selv om du ikke skulle finne dem ferdige. Det neste du må gjøre er å skjære opp manchego osten din i små biter så gjenstår det bare å fylle aprikosene med osten og mandlene.
Som du ser er det hele så enkelt at selv den mest uerfarene på kjøkkenet kan klare dette.Skulle du ikke finne ristede salte mandler i butikken hjemme i nord, skal av noen mandler, ha dem med litt olivenolje i en stekepanne på middels varme og rist dem til de får litt farge. Strø flaksalt over og la dem avkjøles,veldig enkelt det også. 
 Disse kan oppbevares i kjøleskapet noen timer før de skal serveres, men bør settes frem slik at de holder romtemperatur når de skal spises, ellers blir litt av smaksopplevelsen borte. Rett før du serverer ringler du litt ekstra virgen olivenolje over, og det var det, en smakfull munnfull er klar.Håper du ble fristet til litt tapas i dag, flere tapas finner du her på bloggen.Ha en fin fredag og kikk gjerne inn hos meg på instagram også.
                                     God helg til dere alle!

No hay comentarios:

Publicar un comentario