viernes, 24 de enero de 2014

Tapas; Squash flak

Om jeg kan kalle disse for en tapas kan vel diskuteres, men strengt tatt kaller man på folkemunne i Spania alt som kan serveres sammen med en øl for tapas ,og disse passer ypperlig med en øl, så da regner jeg dem som en tapas. Januar betyr for mange av oss nyttårsforsetter om mindre gotteri,mere trening etc. Men så kommer fredagskvelden og man vil jo gjerne kose seg litt da.
 Potetgull er min favoritt men det er jo som kjent ikke akkurat så sunt, så etter en tids grubling og diverse mislykkede forsøk, ble squash potetgull eller flak til hjemme på kjøkkenet. Enklest i verden å lage og en mye sunnere varint av potetgullet til fredagskosen. Disse er virklig verdt ett forsøk og det eneste du trenger for å lage disse er litt tid, det er virkelig superenkelt og med kun tre ingredienser skulle de fleste klare det. Om du vil prøve trenger du følgende;

                      2 squash        /        2 calabacines 
                           salt            /                sal
                       olivenolje       /        aceite de oliva

Sett ovnen din på 100 grader.Begynn med å vaske squashen din, kjøp de tykkeste du finner for disse krymper nemlig under steking. Ta en ostehøvel (eller ett mandolinjern om du har det) og skjær squashen i tynne skiver med ostehøvelen. 
Deretter legger hver enkelt skive på litt tørkepapir og presser lett oppå skivene med litt mere tørkepapir slik at du suger ut litt av vannet i squashen. 
Legg så deretter squashskivene tett i tett på en bakeplate som er dekket med bakepapir,pass på at de ikke overlapper hverandre. Ta så en pensel og dypp den i olivenolje, deretter pensler du hver av skivene med litt olje. Du pensler kun den siden som ligger opp, det er ikke nødvendig å pensle begge sidene.
Til slutt strør du over litt salt, ikke ta for mye for squashskivene krymper under steking slik at saltsmaken konsentreres ,så det er ikke så mye salt som skal til. Sett deretter squashskivene inn i ovnen på 100 grader. Du kan fint ha to brett i ovnen samtidig. Squashskivene må nå stå i 2 til 2,5 timer i ovnen.
Når de begynner å bli lysebrune i kantene må du følge med litt, de skal bli tørre og lette som fjær. Prøvesmak gjerne, men jeg synes disse smaker best kalde. Når de er ferdig tørket og passe crunchy tar du dem ut av ovnen og lar dem avkjøles på rist.
Enkelt og greit og som sagt ett veldig godt alternativ til potetgull. Disse kan du spise med god samvittighet. Håper du fikk lyst til å prøve.
                               Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario