viernes, 31 de enero de 2014

Tapas; Rulo de queso - osterull

Fredag og tapastid igjen her på bloggen. Denne gangen en tapas som kan forberedes i god tid og krever kun noen få ingredienser,mesteparten har du kanskje allerede i kjøleskapet.At osterullen dessuten smaker fortreffelig er jo ingen bakdel akkurat.
 Jeg er veldig glad i ett glass rødvin til denne ,synes rødvin og fetaost er en uslåelig kombinasjon. Om du ble fristet og vil prøve trenger du følgende til 12 tapas; 

               100g fetaost                /      100g de queso feta
    50g philadefia krydderost    /   50g de philadelfia hierbas
            6 skiver salami              /      6 lonchas de salami
      3 soltørkede tomater          /         3 tomates secos
             pistasjenøtter               /               pistachos
                 gressløk                    /               cebollino
                basilikum                   /               albahaca
                baguette                    /             pan bagette

Begynn med å ha fetaosten og krydderosten din i en blender,kjør det på medium styrke til det er godt blandet. Du får en litt yoghurtaktig røre.
 Klipp så opp litt gressløk og basilikum og ha det i den samme røren. Ha også i soltørket tomat kuttet opp i fine biter. Kjør røren litt til så alt igjen blir godt blandet.
Deretter kutter du opp litt pistajenøtter, bruk den mengden du selv synes er passelig alt ettersom hvor godt du liker pistajenøtter bland det inn i røren med en skje. Kutt så opp salami i fine biter og rør disse inn i røren også.
Neste steg er å dele baguettem din i to, du trenger bare en del til 12 tapas,vil du lage flere tapas kan du bruke hele baguetten men da må du doble oppskriften på fyllet. Hull baguetten din ut med en lang skje eller en gaffel, bare vær forsiktig så ikke skorpen på baguetten ryker.
Deretter kommer en litt klissete jobb, nemlig å fylle den uthullede baguetten med osterøren din. Bruk den gale enden av en skje eller hva du måtte ha for hånden,fyll i fra hver side og trykk fyllet godt sammen til det er kompakt. 
Pakk deretter baguetten inn i plastfolie og la den ligge i minst to timer i kjøleskap, slik at smakene får tid til å sette seg. Den ferdig tilberedte osterullen kan gjerne ligge i kjøleskapet ifra en dag til den neste eller opptil to dager, noe som er en fordel da den kan lages i godt tid før den skal serveres. Før servering pakker du osterullen ut av plastfolien og skjærerer med en skarp kniv ca 1 cm tykke skiver.
Dermed var osterullen klar for servering, veldig enkelt å tilberede og smaker som sagt nydelig. Perfekt til fredagskosen og det kjekke er at du kan lage den kvelden før ,så når fredagsroen endelig senker seg er det bare å ta ut av kjøleskapet å skjære opp.
Håper dere fikk litt inspirasjon, og er det noen av dere leserne der ute som har ønske om en spesiell tapas så la meg gjerne få vite det ,så skal jeg se hva jeg kan gjøre. Husk at du også kan følge meg på instagram, Bakemester Snipp heter jeg der også.
                                   Ha en fin fredag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario