martes, 31 de diciembre de 2013

Julesangria

Serverer man tapas bør man ha god drikke til, det er det ingen tvil om. Sangria er noe som ofte blir servert til tapas her i Spania, her har du en ny versjon av den klassiske sangriaen, nemlig julesangria. Smaker helt himmelsk, og er vansklig å slutte å drikke.
  Annbefaler deg virkelig denne sammen med tapas, til julebordet,eller rett og slett som velkomstdrink om du skal arrangere fest i romjulen eller nå til nyttår.Det fine er at den skal lages en dag før den drikkes , så da blir det en ting mindre å gjøre den dagen du skal ha selskap,noe som helt klart kan være en fordel. Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende;

           2 flasker rødvin           /           2 botellas de vino tino
             1l ginger ale              /               1 l de ginger ale
             200g sukker              /               200g de azucar
                1ts kanel                 /       1 cucharadita de canela
           3 kanelstenger            /             3 ramas de canela
            0,5ts malt nellik            /             0,5ts clavo molido
      0,5ts malt muskattnøtt       /   0,5 cucharadita nuez moscada
             8-10 physalis              /               8-10 physalis
                  1 eple                    /                 1 manzana
             2 mandariner              /                2 mandarinas
              2 appelsiner              /                  2 naranjas
     100g tørkede tranebær     /          100g de arandanos rojos

Dagen før du skal drikke julesangriaen din begynner du med å ha de to vinflaskene dine i en tykkbunnet kjele. Jeg brukte Valpincia (Ribera del Duero) denne gangen, mest fordi det var den mest fruktige av de vinene jeg hadde stående hjemme.
 Du kan fint bruke andre rødviner også,det er litt hipp som happ siden vinen skal smakssettes. Ha kanel,nellik og muskattnøtt i rødvinen og kok det hele opp. Når det koker har du i sukkeret og rører godt til det er helt oppløst, la det hele så småkoke i ca 10 minutter.

 I mellomtiden kutter du opp to mandariner, ett eple og en appelsin i terninger og blander dem sammen i en stor bolle. Legg også tre kanelstenger og de tørkede tranebærene i den samme bollen. 
Når vinen din har putret på plata i ca 10 minutter heller du den over fruktblandingen, la det hele avkjøles på benken en stund før du dekker til bollen og setter den kaldt frem til neste dag. 
Dagen etter rett før du skal servere vintersangriaen din blander du inn 1 liter ginger ale, jeg vet schweppes selger ginger ale i Norge ,og det var også denne jeg brukte.
 Skjær i tillegg opp en appelsin og noen physallis og ha dem i sangriaen og bruk dem som dekor, rør rundt til alt er godt blandet, ha i isbiter og server nydelig julesangria.
 Garantert suksess,en av mine definiivt favorittdrikker nå om vinteren,samt om sommeren men da i en annen versjon. Smaker jul av denne rett og slett. Håper du fikk lyst til å prøve. Vil også passe på å ønske alle mine lesere ett riktig godt nytt år og en kjempefin nyttårsfeiring i kveld. Så håper jeg vi ses her inne på bloggen til neste år også.
                                          Godt nytt år!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario