domingo, 15 de diciembre de 2013

Løvtynne pepperkaker

Om du har fulgt meg på bloggen en stund så kjenner du til min eksprimentering med løvtynne kjeks. Så langt finner du 3 varianter på bloggen Løvtynne kaffekjeksLøvtynne appelsin og kanel kjeks og Løvtynne sjokoladekjeks og her kommer den fjerde varianten,perfekt til julebaksten,nemlig Løvtynne pepperkaker .
Vi er på andre vending i huset allerede,Emilie har snart forspist seg, men jeg skjønner henne godt for disse er virklig supergode. Om du vil prøve løvtynne pepperkaker til julebaksten i år trenger du følgende til ca 60 -70 stk.

               220g mel                 /              220g de harina
              150g smør               /         150g de mantequilla 
             en klype salt              /             un pincho de sal
     3ts pepperkakekrydder   /     3 cucharaditas pepperkakekrydder
          1ts vaniljesukker         /    1 cucharadita de azucar vanillado
            2ts bakepulver          /     2 cucharaditas de levadura royale
                 1 egg                    /                    1 huevo
             200g sukker             /              200g de azucar

Begynn med å ha sukker og smør i en food processor. Smøret ditt bør være kjøleskapskaldt.  Kjør det på høy hastighet til det hele er godt blandet.Ha deretter blandingen over i en bakebolle.
 Pisk så egget ditt før du har det oppi sukker og smørblandingen og lar det blandes videre. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og sikt dem inn i deigen litt etter litt. Jeg bruker ferdigkjøpt pepperkakekrydder fra Santa Maria, men om du ikke har det blander du pepperkakekrydder selv ved å ta like deler kanel,imgefær,malt nellik og kardemomme. Det blir en veldig klissete deig , men det er slik den skal være.
 Når alle ingrediensene er godt blandet skraper du deigen over på litt plastfolie. Rull den sammen til en rull ,og pakk den godt inn i plastfolie, før du legger den i fryseren i minst 30 minutter,min lå i 1 time. Imens forvarmer du ovnen din til 200 grader.
Ta så deigpølsen ut av fryseren og bruk en veldig skarp kniv til å skjære løvtynne skiver av pølsa. Legg skivene på en bakepapirkledt stekeplate og stek så kjeksene midt i ovnen i 7-9 minutter. De kan ligge tett i tett på bakeplaten da de ikke hever eller deformerer seg under steking.
 I mellomtiden legger du resten av deigpølsa tilbake i fryseren ,kjeksene må være kalde i det de går i ovnen for at de skal bli skikkelig sprøe ,så skjær opp i puljer.De løvtynne pepperkakene er ferdige når de begynner å bli litt gyllene i kantene.La de så avkjøles på stekeplaten ett par minutter før du flytter dem over på rist. De er fortsatt myke når de kommer ut av ovnen så derfor er det viktig å la dem ligge en liten stund på bakeplaten før de flyttes på.
 Om du får problemer med å skjære opp deigpølsa, kan det være lurt å holde kniven du bruker under litt rennede varmt vann slik at eggen er varm, da går det lettere å skjære jevnt og tynt. Kjeksene holder seg sprø, og i opp til 3 uker i en tett kakeboks.
 Eller om du ikke trenger så mange kjeks om gangen kan deigen ligge i fryseren slik at du kan ta ut og steke når det trengs. Men min erfaring er at det er like greit å steke opp alle med en gang da disse pepperkakene går unna som varmt hvetebrød. Håper du fikk lyst til å prøve denne varianten av pepperkaker,du kommer ikke til å angre.
                                      Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario