miércoles, 4 de diciembre de 2013

Peppermynte og sjokoladecupcakes

Litt cupcakes må man ha i julen,peppermynte hører julen til og sjokolade slår aldri feil, derfor ble det sjokolade og peppermyntecupcakes denne gangen. Smakte nydelig, kan minne litt om after eight i smaken,og de forsvant farlig fort fra kakebordet den dagen jeg serverte dem. 
Om du liker smakskombinasjonen trenger du følgende til muffinsen for å prøve;

                    3egg                      /               3 huevos
               3,5dl sukker                 /          3,5dl de azucar
                225g smør                  /      225g de mantequilla
                 2,5dl melk                   /               2,5dl melk
             3ts bakepulver               / 3 cucharaditas de levadura royale
           3ts vaniljesukker              / 3 cucharadtas de azucar vanillado
                 3ss kakao                   /    3cucharas de cacao
                    6dl mel                      /           6dl de harina
1-3dråper peppermynte essens /        1-3 gotas de menta

Sett ovnen din på 175 grader. Smelt så smøret ditt, la det avkjøles litt før du blander inn melken i det nå smeltede smøret. Pisk eggene og sukkeret til en lett og luftig eggedosis.
 Bland peppermynte essensen inn i eggedosisen. Hvor mange dråper du bruker kommer an på hvor sterk peppermyntesmak du vil ha, jeg brukte 2 dråper da smakte de fortreffelig. Deretter blander du alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha deretter melblandingen og smørblandingen din i eggedosisen vekselvis, mens du lar kjøkkenmaskinen din gå på lav hastighet.
 Fyll så muffinsformene dine 3/4 fulle og ha dem i ett muffinsbrett. Stekes midt i ovnen i ca 20minutter, bruk en tannpirker for å sjekke om de er ferdige.Sitter det røre igjen på tannpirkeren trenger de litt lengre tid i ovnen.
 Mens muffinsene stekes lager du toppingen, til den trenger du følgende;

      200g philadelphia ost       /  200g de queso Philadelphia
  100g 70% mørk sjokolade  /    100g de chocolate de 70%

Smelt sjokoladen din over vannbad eller i mikroovnen, la den avkjøles litt før du pisker den inn sammen med philadelfia osten. La gjerne toppingen stå en stund i kjøleskap før du sprøyter den ut. Om den blir for løs juster ved å ha i litt melis til den får rett konsistens.
Det blir ca 20 muffins utav denne oppskriften La muffinsene dine avkjøles helt på rist før du har på toppingen og gjør dem om til cupcakes,ellers vil toppingen renne av eller smelte.
 Denne gangen brukte jeg en Wilton stjernetipp til å sprøyte ut toppingen, deretter pyntet jeg med litt knuste polkagriser og julestrøssel. 
Som sagt kombinasjonen peppermynte og sjokolade er nydelig,kombinert med den sterke sjokoladesmaken fra toppingen er disse virkelig en innertier med julepreg.Prøv da vel!
                              Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario