viernes, 6 de diciembre de 2013

Juletapas; Parmesan krumkaker

Tapas kan smake godt i jula også tenker jeg, og her om dagen mens jeg stekte krumkaker fikk jeg en ide til juletapas. Parmesan krumkaker, og det skulle vise seg at det slett ikke var en dum ide.
  Smakte nydelig ,og perfekt som tapas nå i julen med litt spekeskinke eller serrano skinke som tilbehør. Dessuten er de veldig enkle å lage , noe som alltid er en fordel . Om du vil prøve trenger du følgende til 10 parmesan krumkaker;

         100g parmesanost          / 100g de queso parmesano
           100g mozzarela             /      100g de mozzarela
                    pepper                    /           pimienta
    provenskalsk urtekrydder       /    hierbas provencales
                    persille                   /             perejil

Sett stekeovnen din på 225 grader.Begynn med å finrive både mozzarella og parmesan ost i en bolle. Ha så i krydder og ferske urter etter smak og bland det hele godt sammen. Jeg hadde i en krydderblanding som heter provensalske urter som jeg kjøper ferdig blandet ,litt fersk gressløk og pepper.
 Legg så 6 store persilleblad flatt på ett stekebrett med bakepapir på. På "toppen" av hvert persilleblad legger du osteblanding,slik at osteblandingen dekker persillebladet og litt rundt.
Settes så midt i ovnen i 3-4 minutter , til osten er smeltet og begynner å bli litt gyllen i kantene. Ta så ut stekebrettet og la osteplettene avkjøle seg i ett par minutter før du ruller dem i krumkakefasong,du kan bruke bare fingrene eller gjøre som jeg bruke krumkake "pinne" av tre.
Legg så parmesan krumkakene på rist til de avkjøles helt.Når du ruller dem sammen kommer persillebladet til syne og fungerer som fin dekorasjon. Men om du ikke skulle ha persille i hus så er det strengt tatt ikke nødvendig.
Smaker nydelig ,sammen med ett glass rødvin og litt serrano skinke har du ett komplett måltid. Håper du fikk lyst til å prøve en litt annerledes juletapas, som selvfølgelig fint kan nytes til alle årstider.
                                   Ha en fin førjulsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario