lunes, 22 de abril de 2019

Påske: Enkel påskekake

Nå har nesten påskehelgen kommet til sin slutt og med det får dere årets påskekake her inne på bloggen,i år en påskekake som både er enkel å bake og enkel å pynte siden det er den type kake mange har spurt om her inne på bloggen i det siste.Jeg forstår jo at ikke alle har samme interesse for å dekorere kaker som meg og dermed er denne enkle påskekaken ett godt alternativ.At den er knallgod har jo også sine fordeler. 
Om du vil se tidliger års påskekaker som har dukket opp her på bloggen kan du se her,her,her og her det skulle være noe for enhver smak. Men nå tilbake til årets påskekake og oppskriften på den får du her:


           1dl vaniljesaus                /         1dl de salsa de vanilla
                50g smør                   /           50g de mantequilla
                   3 egg                       /                   3 huevos
                2dl sukker                   /                2dl de azucar
            1ts vaniljesukker            /      1cdta de azucar avanillado
                 3,8dl mel                   /                3,8dl de harina
             2ts bakepulver               /       2cdtas de levadura royale
               1 klype salt                  /               1 pincho de sal
       2 hermetiske ferskner         /          2 melocotones en bote
     0,5dl lake fra fersknene        /   0,5dl almibar de los melocotones

Begynn med å sette ovnen din på 175 grader,deretter smelter du smøret ditt og rører inn vaniljesausen og laken i fra fersknene dine i kjelen.Jeg brukte ferdigkjøpt Piano vaniljesaus så denne kaken er fin å bake om du skulle ha litt vaniljesaus igjen i kjøleskapet.
Ha egg og sukker i bakebollen din og pisk til du får en tykk og god eggedosis. Bland mel,salt,bakepulver og vaniljesukker sammen .Ha deretter i smør blandingen og melblandingen din vekselvis i eggedosisen mens du pisker videre på lav hastighet.
Mens kakerøren piskes silkemyk og klumpfri deler du opp de to halve hermetiske fersknene dine i små ,små biter.Deretter vender du forsiktig inn ferskenbitene dine ved hjelp av en slikkepott.
Ha deretter røren over i en godt smurt blomsterform.Om du ikke har en blomsterform så kan du bruke en vanlig rund 21 cm kakeform.Stek så den enkle påskekaken din midt i ovnen på 175 grader i 30 - 35 minutter.
Kaken er ferdig stekt når kakenålen kommer tørr ut, ha så kaken over på rist men la den stå i formen til den nesten er helt kald,vend formen opp ned og vent på at kaken din sklir ut av formen av seg selv, det kan hende du må hjelpe til med en kniv langs kanten.
Denne kan fint spises som den er og smaker himmelsk , men om du vil påskedekorere den litt trenger du en halv porsjon av min vanlige smørkrem, oppskriften på den finner du her på bloggen og en pose med små sjokolade påskeegg, det er å få kjøpt overalt på denne tiden.
Når smørkremen din er ferdig laget deler du den i 3 like store deler og farger hver del med en valgfri farge , jeg brukte grønn, gul og oransj. Deretter smører du på smørkremen slik at den følger linjene på blomstermønsteret ditt. Brukte du en vanlig kakeform så bruk fantasien og dekorer i vei.
Til slutt fylte jeg opp midten i blomsten med mini sjokoladepåskeegg og vips på null komma niks har du en fin påskekake klar.Her er det kun fantasien som setter grenser og jeg er sikker på at det er mye annet påskegodt å få kjøpt i butikkene nå som også kan brukes til kakepynt.
Nyt påskens siste dag og bloggens siste påskeinnlegg for denne gang,men titt gjerne innom snart igjen det kommer mange flere deilige oppskrifter fremover.
Ha en super dag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario