lunes, 29 de abril de 2019

Kaffe og sjokolade biscotti.

Da var det klart for nok en biscotti oppskrift her inne på bloggen, jeg går ikke lei,biscotti kan spises når som helst og hvor som helst.Denne gangen en uslåelig kombinasjon av nydelig sjokolade og kaffesmak, jeg lover deg at de er kjempegode og det sier en som ikke drikker kaffe en gang.
Det blir ca 30 kjeks ut av denne oppskriften, men så gode som disse er kan du med fordel doble oppskriften. Om du vil prøve deg på disse kaffe og sjokolade biscottiene trenger du følgende ingredienser:

                       120g smør                      /       120g de mantequilla
                        2dl sukker                     /             2dl de azucar
                  2ts vaniljeessens                /  2cdtas de esencia de vanilla
                  4ts vaniljesukker                 /       4ts azucar avanillado
                          2 egg                          /                 2 huevos
                  1,5ts bakepulver                 /   1,5cdtas de levadura royale
                         4dl mel                      /                4dl de harina
                       1dl kakao                       /              1dl de cacao
                       3ss kaffe                         /             3cda de cafe
             Flerfarget kakestrøssel            /          fideos de colores

Begynn med å ha smør og sukker i en bolle og rør det hvitt.Ha deretter i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert egg til du får en tykk og jevn røre.Neste steg er å ha i vaniljeessensen din.
Ha i bakepulver og vaniljesukker før du sikter inn melet ditt litt etter litt, mens du pisker røren din hele tiden.Ha i kakaoen din sammen med kaffen din. Når den begynner å forme seg til en deig og slipper kanten på bakebollen er det klart til å forme det hele sammen til en deig ved hjelp av en slikkepott eller hendene dine.
Deigen settes så i 20 - 30 minutter i kjøleskapet, du trenger ikke å dekke den til. Jeg pleier ikke å ha tålmodighet til å vente mer en 20 minutter ,men det holder. Mens du venter varmer du opp ovnen din til 160 grader. Ta så ut deigen og del den i tre like store deler som du ruller ut til pølser.
Legg hver pølse på ett bakepapirkledt stekebrett og trykk dem litt ned med fingrene ,de skal være flate på toppen.Ha over flerfarget kakestrøssel og trykk det litt ned i deigen. Stek deretter sjokolade og kaffe biscottiene midt i ovnen på 160 grader i 30 min. 
Etter 30 minutter i ovnen ser de ut som på bildet ovenfor. Ta en skarp kniv og skjær dem i ca 1,5cm brede skiver. Separer dem litt fra hverandre med kniven før du setter hele stekebrettet inn i ovnen igjen i ytterlig 15-20 minutter. Ta dem deretter ut og la de avkjøles på brettet.
Biscotti er jo en typisk kjeks som skal dyppes i kaffen eller i tekoppen så de skal være litt harde når de er ferdig stekt. Deretter er det bare å nyte nydelig kjeks med masse sjokoladesmak. Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet. Håper du fikk lyst til å bake nå, og titt gjerne innom meg her på bloggen snart igjen.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario