miércoles, 10 de abril de 2019

Påske: Lemoncurd kjekslengder

Om påskeværet holder seg fint så er det jo absolutt nydelig å kunne gå seg en tur i skogen og spise appelsiner og kvikk lunsj og kanskje noen kjeks. Om du har planer om dette så vil jeg absolutt annbefale deg å bake disse lemoncurd kjekslengdene,de er helt fantastiske på smak og så passer det jo fint med litt gult nå til påsken.
Om du ikke har lemon curd for hånden så finner du oppskriften på en nydelig lemon curd her på bloggen, men vil du nyte påskeferien til det fulle kan du fint kjøpe ferdig laget lemon curd å bruke den.Om du vil prøve deg på disse lemon curd kjekslengdene trenger du følgende ingredienser:

                125g smør                 /                125g de matequilla
                1dl sukker                  /                     1dl de azucar
                    1 egg                      /                        1 huevo
                   3dl mel                     /                    3dl de harina
           1/2ts bakepulver              /           1/2cdta de levadura royale
         1/2-1dl lemon curd            /              1dl de crema de limon

Begynn med å ha smør og sukker i bakebollen din og pisk det hvitt. Pisk deretter inn egget ditt til du får en kremet konsistens.
Ha i melet ditt og bakepulveret og pisk videre til du får en fast deig, det kan hende du må hjelpe litt til med hendene får å få en fast deig. Pakk deretter deigen din inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.
Når deigen din har hvilt ferdig i kjøleskapet setter du ovnen din på 200 grader og dekker en bakeplate med bakepapir. Del så deigen din i to og rull de to delene ut til to lenger som er nesten like lange som bakeplaten din. Lag en fordypning i midten av lengdene dine ved hjelp av siden på hånden din.
Neste steg er å fylle lemoncurden din i fordypningene, bruk en teskje og hold deg til den anbefalte mengden,det kan være fristende å ha i mere curd men det vil bare renne over under steking så jeg anbefaler deg å være litt moderat.
Lemon curd kjekslengdene stekes så nederst i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter,de er fortsatt lyse og litt myke når de er ferdig stekte. Ta dem ut og bruk en skarp kniv til å dele dem på skrå i 1,5cm brede lengder.
La kjeksene dine avkjøles på bakeplaten,jeg fikk 30 kjeks ut av denne oppskriften,men det kommer litt ann på hvor tykke du skjærer dem opp. Som sagt nydelige til nistemat på påsketur og vanskelig å slutte å spise når du først har begynt.Min helt soleklare nye favoritt kjeks.
Oppbevar dem i en tett kakeboks de holder seg fint i ca to uker,men det er tvilsomt at de vil være noe igjen etter påske. Håper du fikk lyst til å bake nå,titt gjerne innom meg her snart igjen det kommer flere tips på påskebakst fremover.
Ha en fin påskedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario