miércoles, 20 de abril de 2011

Lemoncurd

Dilla på sitron fortsetter og dette resulterer i diverse matprosjekter som inneholder denne vakre gule frukten. Sjefen min her i Spania er engelsk og jeg har fått lemon curd av han mange ganger , men alltid ferdigkjøpt og som det pleier å være så viste det seg at hjemmelaget var så uendelig mye bedre. Lemoncurd kan brukes som kakefyll, blandes med krem, fylles i pai, spises på nybakte scones, blandes i youghurt osv. osv i det uendelige, det er bare fantasien din som setter grenser.

Om du vil prøve trenger du;
      250g smør        /        250g de mantequilla
      5dl sukker        /               5dl de azucar
          6egg             /                  6 huevos
      6 sitroner         /                  6 limones

Begynn med å finriv sitronskallet fra alle 6 sitronene, sett det til side og press saften ut av sitronene.
Pisk eggene sammen i en bolle til de blir ganske så "fluffy". Ha smøret i en kjele og smelt det på svak varme, deretter tilsetter du sukkeret og rører godt til alt er blandet. Ta kjelen av varmen og tilsett eggene, nå er det veldig viktig at du visper hele tiden non stop, visst ikke blir det eggerøre i sukkerblandingen og det vil vi IKKE ha.

Fortsett og vispe mens du har i det finrevne sitronskallet og saften fra sitronene, sett kjelen tilbake på svak varme på kokeplata og la det syde i ca. 15 min, du må røre hele tiden og vær forsiktig med varmen, det setter seg lett fast i bunnen på kjelen. Avkjøl og hell på rene glass. Lemoncurden holder seg i ca. 2 uker i kjøleskapet.

 Om du vil lage "tøylokk" til dine glass trenger du litt filt. Klipp først ut en sirkel, deretter sitronen og dens blad, lim det på sirkelen med tekstillim . Knytt ett bånd rundt og vips har du en fin gave til en venninne , til din mamma eller naboen.


                                     Ha en fin gul dag videre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario