Til deigen trenger du;
250g. mel / 250g de harina
75g. sukker / 75g. de azucar
125g kaldt smør i terninger / 75g de mantequila en dados
1,5 egg / 1,5 huevo
Bland melet og sukkeret, ha i smørterningene litt etter litt og kjør til du har fine smuler.Så rører du inn eggene forsiktig. Ha alt på en melet flate og kna det sammen til det blir en deig, trykk den ut til en flat sirkel og legg den i kjøleskapet i 1 time mellom to lag med bakepapir.
Sett paiformen i ovnen i 15min. i 180 grader ,deretter tar du ut de tørre bønnene og steker paiskallet videre i 10 min. før du avkjøler det. Mens paiskallet avkjøler seg lager du fyllet.
Til fyllet trenger du;
50g. sukker / 50.g azucar
3ss.maizena / 3 chucaras de maizena
275ml.vann / 275ml. de aqua
2 eggeplommer / 2 yemas de huevo
40g smør i terninger / 40g de mantequilla en dados
Saft og skall av 2 sitroner / zumo y piel de 2 limones
Rør sammen sukkeret og maizena i en skål og tilsett vannet til du får en seig røre. Resten av vannet ,sitronsaften og skallet koker du opp i en kjele. Når det koker tar du kjelen av varmen og tilsetter den seige blandingen, rør hardt til det blir en jevn, smidig røre. Sett kjelen tilbake på varmen og la det koke i 2 minutter. Avkjøl det litt før du tilsetter en eggeplomme av gangen, mens du rører godt, deretter rører du inn smøret.
Det hele avkjøles litt før du heller alt i paibunnen. Mens fyllet avkjøles lager du pailokket.
Du trenger;
2 eggehviter / 2 claras de huevo
100g. sukker / 100 g. de azucar
Pisk eggehvitene stive og tilsett sukkeret under piskingen, 1 ss av gangen. Marengsen helles over fyllet som ett lokk til paien, bruk en kniv og dra marengsen godt ut over hele paien.
Deretter setter du paien tilbake inn i ovnen i ca. 20 min. til marengsen begynner å bli gylden. Ta paien ut av ovnen og la den avkjøles helt før den nytes, den er like god dagen etter om det skulle bli noe igjen, noe jeg tviler på.
Ha en fin bakedag.
No hay comentarios:
Publicar un comentario