Curd ble det , en god del søtere på smak enn lemoncurd, men veldig godt . Blodappelsincurden hviler nå på glass i kjøleskapet i påvente av nye eksprimenter. Om du vil lage blodappelsincurd trenger du;
125g smør / 125g de mantequilla
2,5 dl sukker / 2,5 dl de azucar
3 egg / 3 huevos
3 blodappelsiner / 3 naranjas sanguineas
Begynn med å finrive skallet på blodappelsinene før du presser all juicen ut av dem.
Smelt så smøret i en kjele, tilsett sukkeret litt etter litt og rør godt til alt er blandet. I en annen bolle visper du eggene godt. Deretter tar du kjelen av varmen og tilsetter eggene litt etter litt.
Det er veldig VIKTIG å røre hele tiden mens du gjør dette, ellers blir det eggerøre og ikke curd du får i kjelen din. Tilsett skallet og juicen fra blodappelsinene i blandingen din og fortsett å røre mens du setter kjelen tilbake på varmen.
Blandingen skal syde litt men ikke koke hardt i ca 20 minutter, det er nå du tar den telefonsamtalen du har utsatt lenge for du må allikevel stå ved kjøkkenbenken i 20 minutter så da kan du like godt utnytte tiden. Når blandigen tykner og blir blank er den ferdig. Avkjøles og helles på rene glass før den oppbevares i kjøleskapet, og som sagt før om lemoncurden, bruksmulighetene er det bare fantasien din som setter grenser for.
Ha en fortsatt fin påske!
No hay comentarios:
Publicar un comentario