jueves, 21 de abril de 2011

Appelsinboller

Alle barn liker boller, alle barn liker appelsiner , appelsiner hører påsken til , så denne kombinasjonen er uslålig i tursekken til barna i nettopp - du gjettet riktig - påsken. Veldig fine å fryse også om det blir noen igjen da. Smaker fortreffelig sammen med en kopp kakao eller sikkert også kaffe for den som liker det.

Oppskriften fant jeg på Det søte liv, men den ble endret litt underveis etter min smak og behag, slik at den ble seende slik ut til slutt;

                 100g smør           /          100g de mantequilla
                   5 dl melk           /                  5 dl de leche
                  50g gjær            /           50 g de levadura fresca
                1 dl sukker          /                 1 dl de azucar
                     2 egg              /                     2 huevos
        2 ts kardemumme     /        2 chucaraditas de cardamomo
             3 appelsiner          /                    3 naranjas
            ca. 1,5 kg mel        /             ca.1,5 kg de harina
              perlesukker         /                azucar en perlas

Denne oppskriften gir ca. 30 boller , det kommer litt ann på hvor store du lager dem.
Begynn med å rive skallet på de tre appelsinene, vask dem godt om det er mulig er det best med økologiske appelsiner. Press deretter saften ut av de tre appesinene. Deretter smelter du smøret i en kjele, når det er smeltet har du oppi melken, saften fra appelsinene og det revne appelsinskallet ,varm det hele til det blir lunkent, ca.37 grader pleide min skolekjøkken frøken å si. Løs gjæren opp i væsken , sammen med sukker og kardemomme. Pisk eggene og ha dem i blandingen, så er det bare å sette eltekroken på maskinen og begynne å ha oppi mel.


Mel mengden i denne oppskriften er ca. mål, fordi væskemengden du får avhenger av hvor store appelsinene er og hvor mye saft du får ut av appelsinene du bruker. 

Ha i mel til deigen slipper kanten på bakebollen , men fortsatt er litt seig . Sett deigen til heving under lokk i ca. 1 time eller til den blir dobbelt så stor. Min hevet noe raskere men det skal være sagt at det var veldig varmt ute den dagen jeg bakte dem, nesten 25 grader ute, så min deig krøp ut av bollen.

Når deigen er ferdig hevet triller du ut boller og legger dem på bakepapir på ett stekebrett. La de etterheve ca. 20 min under ett kjøkkenhånkle. Jeg brukte så en saks og klipte et kryss på toppen av hver bolle, det blir litt mere dekorativt, så penslet jeg dem med egg og strødde litt perlesukker på toppen før de ble stekt i ovnen på 200 grader i ca. 18 minutter.
Bollene er ferdige når de får en hul lyd når du banker å undersiden, husk at steketiden er veldig individuell fra ovn til ovn så følg med under stekingen. Så er det å håpe at solen titter frem og at disse kan nytes i solveggen ,og visst ikke så går det helt fint i godstolen foran peisen også.

                                      Ha en fortsatt fin påske!

No hay comentarios:

Publicar un comentario