Her i hemien ble de en STOR hit, både blandt store og små kan jeg rapportere om.Smakte helt nydelig. Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser;
150g smør / 150g de mantequilla
150g sukker / 150g de azucar
150g mel / 150g de harina
3 egg / 3 huevos
1ts vaniljesukker / 1 cuhcaradita de azucar vanillado
1 pakke safran / 1 paquete de azafran
ca. 3 ss vann / ca 3 cuharas de aqua
Begynn med å smelte smøret og la det avkjøles litt. I mellomtiden pisker du en tykk eggedosis av eggene og sukkeret.
Kok deretter opp litt vann og la safranen løses opp i ca en spiseskje kokende vann. Jeg brukte malt safran denne gangen ,men du kan også bruke safran tråder om du ønsker det.
Bland sammen mel og vaniljesukker.Ha så vekselvis i melblandingen og det smeltede smøret i eggedosisen , mens du stadig rører godt. Til slutt har du i det varme vannet med den nå oppløste safranen i, røren din får nå en nydelig gul farge.La så røren stå å svelle en god stund, min pleier å stå på benken i en times tid.
Form så raskt i den fasongen du vil ha dem , jeg liker den tradisjonelle fasongen jeg da, men her er det valgfritt. La dem avkjøles på rist,før du oppbevarer dem i en tett boks. Jeg får ca 20 krumkaker ut av denne oppskriften.
Som sagt en ny hit her i familien, så regner med at i år blir det både safranskrumkaker samt pepperkakekrumkaker og sjokoladekrumkaker som du finner oppskriften på her, og selvfølgelig de Klassiske krumkakene så her i huset blir det nok krumkakepressa som går varm fremover mot jul.
Ha en fin bakedag videre!
No hay comentarios:
Publicar un comentario