sábado, 22 de diciembre de 2018

Sjokolade og peppermyntekake

Tiden før jul er til for å nytes den også og skulle du ha noe peppermyntegodteri liggende til  julefeiringen vil jeg så absolutt annbefale deg å bake denne supergode sjokolade og peppermyntekaken. Enkel å bake og smaker deilig mint og sjokolade ,litt after eight preg over det hele om du spør meg.
Denne er relativt enkel å bake og det går kjapt å slenge den i sammen om du skulle få uventet besøk nå før jul.Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser:

                                4 egg                      /                  4 huevos
                           350g sukker                /             350g de azucar
                            200g smør                 /         200g de mantequilla
                    175g kokesjokolade           /     175g de chocolate negro
                             200g mel                  /              200g de harina
                       2ts vaniljesukker            /      2cdta de azucar avanillado
                        2ts bakepulver              /       2cdtas de levadura royale
                     1 yougurt naturell            /               1 yogur natural
                         ca.1 dl melk                 /               ca.1 dl de leche
           3 dråper peppermynte essens  /               3gotas de menta
                         70 g valnøtter                  /      70g nueces de calefornia
                     peppermyntegodteri          /               palitos de menta

Begynn med å sette ovnen din på 180 grader.Ha eggene og sukkeret ditt i bakebollen og pisk det til en tykk og god eggedosis.
Mens du pisker eggedosis i bakebollen din har du smøret og kokosjokoladen i en kjele og smelter det ,rør det godt sammen.Ha mel,bakepulver,vaniljesukker og peppermynteessens i eggedosisen din og pisk videre,nå på lav hastighet. Ha deretter i det smeltede smøret og sjokoladen.
Til slutt har du yoghurten din i ett desilitermål og fyller opp med melk til du har 1,5dl væske. Pisk inn yoghurt og melkeblandingen din i røren også.Stopp maskinen din og ha i opphakkede valnøtter,rør dem inn i kakerøren din med en slikkepott.
Neste steg er å smøre kakeformen din godt og strø over litt kokos slik at kaken ikke setter seg fast under steking.Ha deretter kakerøren din over i formen og stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter,bruk en bakenål til å kjenne etter om kaken er ferdig stekt,den skal komme tørr ut igjen.
La kaken avkjøles ca 10 minutter i formen din før du hvelver den over på en rist og lar den avkjøles.Jeg brukte deretter en fiffig sjokoladesaus til å ha over kaken som de selger i daglivarebutikkene her i spania,du kan helt sikkert få tak i den hjemme også,den kommer i fra Dr,Oetker og ser ut som på bildet under her.
Du varmer den i mikroovnen og har den over kaken, siden det er en blanding av hvit sjokolade og melkesjokolade,blir kaken din litt flerfarget på toppen. Skulle du ikke få tak i den så bruk vanlig melkesjokolade og tilsett litt kokosfett,eller delfiafett.Helles så enkelt over kaken.
Deretter har du over litt knuste peppermyntestenger ,jeg kjøpte mine på Lidl og de har akkurat passe sterk mintsmak. Legg dem i en pose og rull over dem med en kjevle til det blir knust,strø de så direkte over kaken.
Hvor mye av peppermynte stengene du vil ha over kaken bestemmer du selv, polkagriser kan også fint brukes om det skulle være lettere å få tak i for deg. Så er det bare å sette på kaffekjelen og sette seg klar til å nyte.
Kaken smaker deilig av peppermynte og den smaken blandet med sjokoladen er som sagt kjempegodt. Håper du vil prøve deg på denne,om du vil spare den til romjulen så annbefaler jeg deg å fryse den ned uten glasur og pynt.Kjekt å ha på lur i fryseren og selve pyntingen gjør du på ett par minutter. Titt gjerne innom snart igjen og stress ned ,det er fort gjort å glemme at det blir jul uansett.
Ha en fin bitte lille julaften!

No hay comentarios:

Publicar un comentario