lunes, 17 de diciembre de 2018

Kryddermuffins med safranfrosting

Det blir enda litt mere safran på bloggen i dag ,men det tåler dere spesielt når dette er en av de beste frostingene du kommer til å smake i ditt liv.Disse muffinsene smaker jul og er kanskje de godeste muffins jeg har bakt ever,så disse annbefaler jeg deg virkelig å prøve nå i jula. De er utrolig saftige og den milde safranfrostingen setter prikken over ien. Helt nydelig både med og uten frosting disse kryddermuffinsene.
Dessuten dufter det jul i hele huset når man baker disse så det er bare positive ting å si om disse kryddermuffinsene. Om du vil prøve deg trenger du først å lage din egen krydderblanding;

      0,5ts kardemomme    /     0,5cdta de cardamomma
         0,5ts allehånde       /   0,5cdta pimienta de jamaica
              1ts kanel            /             1cdta de canela
             0,5ts nellik          /       0,5 cdta de clavo molido
           1,5ts ingefær        /           0,5cdta de jenjibre

Til ca 12 kryddermuffins;

            2,5dl melk             /            2,5dl de leche
          1ss sitronsaft          /    1cda de zumo de limon
              115g mel             /           115g de harina
        85g sammalt mel      /      85g de harina integral
       160g brunt sukker     /     160g de azucar moreno
          1ts bakepulver       /     1cdta de levadura royale
              1ts natron          /            1cdta de natron
            1 klype salt           /           1 pincho de sal
       1ts vaniljesukker       /    1cdta de azucar avanillado
       60ml solsikkeolje      /      60ml de aceite de girasol
                 1 egg              /                 1 huevo
        40g pistasjnøtter      /         40g de pistachoes
    1,5ts kryddeblanding   /    1,5cdta mezcla de especies

Til safranfrostingen trenger du;

              2dl fløte               /               2dl de nata
         ca.15ss melis           /    ca.15cdta de azucar glace
     100g philadelfiaost      /     100g de queso philadelfia
         0,2mg safran           /           0,2mg de azafran

Begynn med å blande sammen krydderblandingen din.Deretter blander du melken din sammen med sitronsaften og lar den stå på kjøkkenbenken i 5 minutter. Det ser ut som om melken skiller seg, ta det helt med ro det skal være slik.
Neste steg er å kjøre pistasjnøttene dine i en foodprocessor slik at de blir finmalt.Bruk pistasjnøtter uten salt, det smaker best,om du ikke får tak i de uten salt så kutt ut saltet i oppskriften og bruk pistasjnøtter med salt.
Ha deretter det brune sukkeret,mel og alle de andre tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bolle pisker du sammen egget ditt med oljen . Ha deretter i sitronmelken din og den tørre blandingen din vekselvis.Til slutt har du i 1,5ts av krydderblandingen.
Slå deretter av mikseren din og vend inn pistasjnøttene dine med en slikkepott. Fyll deretter muffinsformene dine 3/4dels fulle og sett dem i ett muffinsbrett. Kryddermuffinsene stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter.
Bruk en kakenål til å kjenne etter når de er ferdig stekte, kakenålen skal komme tørr ut. Ha deretter muffinsene over på rist og la de avkjøles der. I mellomtiden lager du frostingen.
Ha fløten sammen med azafranen i bakebollen din og pisk det til en stiv krem. Ha i en og en spiseskje med melis mens du pisker. Når kremen er stiv har du i philadelfiaosten og pisker til den er godt blandet inn. Så har du frostingen i en sprøytepose og fordeler den over muffinsene.
Jeg pyntet også med noen mini pepperkakemenn men det trengs slettes ikke. Jeg lover deg at disse muffinsene smaker helt himmelsk. De simpelthen eksploderer i munnen,den nydelige safranfrostingen i kombinasjon med de sterkt krydrede muffinsene er virkelig nydelig.
Vel håper du fikk lyst til å prøve ,om du baker muffinsene nå så kan de fint fryses og tas opp i julen ,da har du fort en godbit på bordet og det eneste du trenger å gjøre er å lage frostingen.Titt gjerne innom snart igjen for flere juleoppskrifter. 
Ha en fin førjulsdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario