Den er enkel å bake også,om den går å fryse ned vet jeg ei ,da halve min ble spist opp på ett blunk og resten ble gitt bort. Men den holder seg fint i kjøleskapet ett par tre dager,det kan jeg stå inne for.Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser til selve kaken:
200g smør / 200g de mantequilla
4 egg / 4 huevos
4dl sukker / 4dl de azucar
en klype salt / una pizca de sal
2ts vaniljesukker / 2cdtas de azucar avanillado
4dl mel / 4dl de harina
Til safrantoscaen trenger du følgende ingredienser;
2 pakker safran / 2 paquetes de azafran
2dl kokos / 2dl de coco rallado
1dl mandelflak / 1dl de almendra en laminas
3dl havregryn / 3dl de copos de avena
1dl lys sirup / 1dl de sirope
2dl sukker / 2dl de azucar
1,5dl fløte / 1,5dl de nata
75g smør / 75g de mantequilla.
Begynn med å sette ovnen din på 200 grader og kle en langpanne ca.25x35cm med bakepapir.Visp egg og sukker luftig,mens det gjøres smelter du smøret ditt.
Ha i salt og vaniljesukker før du litt etter litt pisker inn melet ditt. Til slutt har du i det smeltede smøret ditt . La det piskes godt inn og ha det i litt etter litt det også.
Ha røren over i langpannen din og stek kaken din midt i ovnen på 200 grader i ca.12-15 minutter.
Mens kaken din er i ovnen lager du safrantoscaen som skal være på toppen av kaken. Begynn med å ha smøret ditt i en kjele og la det smelte. Ha så i alle de resterende ingrediensene og rør godt om.La det hele koke opp og koke på svak varme i 5 minutter.
Når kaken din har stek i ca 15 minutter og safrantoscaen din er ferdig tar du kaken ut av ovnen og brer safrantoscaen din jevnt utover kaken.Sett deretter kaken din tilbake i ovnen i ca 10 minutter til toscaen din får en gyllen farge.
Ta deretter kaken ut og la den avkjøles på rist,del den så opp med en skarp kniv i små ruter og gjør deg klar til å nyte.Smaker supergodt og er farlig å begynne å spise på da det er nesten umulig å slutte igjen.
Håper du fikk lyst til å prøve ,falt ikke denne i smak er det bare å titte innom på jule kategorien her på bloggen der finner du masse nydelig juleoppskrifter.Ha en super lørdag snart er det tredje søndag i advent.
Ha en fin lørdag!
No hay comentarios:
Publicar un comentario