sábado, 15 de diciembre de 2018

Kladdkake med safrantosca

Mere safran oppskrifter her på bloggen i dag, safran er liksom jul og så smaker det jo utrolig godt. Jeg simplethen elsker smaken,den løfter bakverk til nye høyder. I dag byr jeg på en mektig konfektkake til jul. Smaker vidunderlig, jeg kunne spist hele alene selvom den er ganske så mektig. Inspirasjon til å bake denne fant jeg hos Niiinis blogg ,hun byr på mye godt. Dette er en mektig kake som rekker til mange da en liten bit er nok,men den er så god så det spørs vel om du klarer å stoppe der.
Den er enkel å bake også,om den går å fryse ned vet jeg ei ,da halve min ble spist opp på ett blunk og resten ble gitt bort. Men den holder seg fint i kjøleskapet ett par tre dager,det kan jeg stå inne for.Om du vil prøve deg på denne herligheten trenger du følgende ingredienser til selve kaken:

                      200g smør         /        200g de mantequilla
                          4 egg             /                4 huevos
                      4dl sukker         /             4dl de azucar
                    en klype salt       /            una pizca de sal
                 2ts vaniljesukker    /     2cdtas de azucar avanillado
                         4dl mel            /               4dl de harina

Til safrantoscaen trenger du følgende ingredienser;

           2 pakker safran          /         2 paquetes de azafran
                2dl kokos              /             2dl de coco rallado
           1dl mandelflak           /     1dl de almendra en laminas
            3dl havregryn           /         3dl de copos de avena
             1dl lys sirup             /                 1dl de sirope
              2dl sukker              /                 2dl de azucar
              1,5dl fløte              /                  1,5dl de nata
               75g smør             /               75g de mantequilla.

Begynn med å sette ovnen din på 200 grader og kle en langpanne ca.25x35cm med bakepapir.Visp egg og sukker luftig,mens det gjøres smelter du smøret ditt.
Ha i salt og vaniljesukker før du litt etter litt pisker inn melet ditt. Til slutt har du i det smeltede smøret ditt . La det piskes godt inn og ha det i litt etter litt det også.
Ha røren over i langpannen din og stek kaken din midt i ovnen på 200 grader i ca.12-15 minutter. 
Mens kaken din er i ovnen lager du safrantoscaen som skal være på toppen av kaken. Begynn med å ha smøret ditt i en kjele og la det smelte. Ha så i alle de resterende ingrediensene og rør godt om.La det hele koke opp og koke på svak varme i 5 minutter.
Når kaken din har stek i ca 15 minutter og safrantoscaen din er ferdig tar du kaken ut av ovnen og brer safrantoscaen din jevnt utover kaken.Sett deretter kaken din tilbake i ovnen i ca 10 minutter til toscaen din får en gyllen farge.
Ta deretter kaken ut og la den avkjøles på rist,del den så opp med en skarp kniv i små ruter og gjør deg klar til å nyte.Smaker supergodt og er farlig å begynne å spise på da det er nesten umulig å slutte igjen.
Håper du fikk lyst til å prøve ,falt ikke denne i smak er det bare å titte innom på jule kategorien her på bloggen der finner du masse nydelig juleoppskrifter.Ha en super lørdag snart er det tredje søndag i advent.
Ha en fin lørdag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario