miércoles, 29 de noviembre de 2017

Banankake med hasselnøtter

Brune bananer er ett tilbakevennende problem her i huset,de ligger der på fruktfatet å bare venter på at noen skal spise dem ,men det skjer aldri. De ender som regel opp i bananmuffins eller banankake. Denne gangen endte de opp i en deluxvariant av en banankake med hasselnøtter og ostekrem på toppen.Slett ingen dum skjebne det spør du meg.

Denne banankaken er supermyk og smaker nydelig av banan og vanilje. Super å ha med om du skal ha kake til mange og den er rask å bake.Om du vil prøve deg på denne gode kaken trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

              2 egg                /                     2 huevos
          1 eggehvite          /               1 clara de huevo
           100g smør           /            100g de mantequilla
        2ss olivenolje          /        2cdas de aceite de oliva
         1,5dl sukker           /               1,5dl de azucar
       2ts vaniljesukker      /      2cdtas de azucar avanillado
             4dl mel                /                4dl de harina
        2ts bakepulver         /       2cdtas de levadura royal
           0,5ts salt               /                0,5cdta de sal
       2dl hasselnøtter        /              2dl de avellanas
           4 bananer             /                   4 platanos
           0,5dl melk             /                0,5dl de leche

Til glasuren trenger du følgende ingredienser;

    115g philadelfia ost      /       115g de queso philadelfia
           3dl melis               /            3dl de azucar glace
      2ts vaniljesukker       /       2cdtas de azucar avanillado
      2dl hasselnøtter       /                 2dl de avellanas

Begynn med å ha smør, sukker og olivenolje i bakebollen din. Pisk dette hvitt.Ha deretter i ett og ett egg,pisk godt mellom hvert egg. Ha så i eggehviten din. 
Pisk den godt inn også før du har i mel,bakepulver,vaniljesukker og salt. Kjør deretter 2 dl hasselnøtter litt i en mikser ,slik at de blir finmalte ,og ha dem deretter i røren din også.
Mos bananene dine godt med en gaffel og ha dem i røren din også,pisk hele tiden videre på lav hastighet.Til slutt har du i melken din.Du får en luftig og kremete røre. Ha så røren i en 20X25cm langpanneform som er dekket med bakepapir.
Varm opp oven din til 190 grader og stek banankanen din midt i ovnen i 40-45 minutter. Bruk en bakenål til å kjenne etter når kaken din er ferdig,kakenålen skal komme tørr ut igjen.Avkjøl kaken på rist når den er ferdig stekt.
Mens kaken avkjøles lager du glasuren.Det er lett som en plett, bare å ha alle ingrediensene i bakebollen og piske det godt sammen til du får en jevn glasur. Fordel glasuren jevnt utover den nå avkjølte kaken din ved hjelp av en slikkepott.
Til slutt finhakker du ytterligere 2 dl hasselnøtter og strø dem over kaken. Så er det bare å sette seg godt til rette og nyte en supermyk og deilig banankake. Den smaker virkelig kjempegodt, med den søte banansmaken blandet med hasselnøttene er det en super kombinasjon. Håper du fikk lyst til å bake litt nå og nå er det snart tid for juleblogging her inne på bloggen,følg med.
Ha en super bakedag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario