miércoles, 8 de noviembre de 2017

Skyr og spinatbrød

I dag får dere oppskriften på ett nydelig og saftig brød her på bloggen. Dette brødet slo ann her i huset og det har litt smak i seg så det er perfekt som tilbehør til supper også nå i disse suppetider. Alltid kjekt med brødoppskrifter da man spiser brød hver dag og det samme hele tiden kan fort bli litt kjedelig,denne oppskriften annbefaler jeg deg så absolutt å føye til på brødlisten din.
Om du vil prøve deg på dette saftige brødet trenger du følgende ingredienser til 2 mellomstore brød;

         50g grønne oliven     /               50g de aceitunas
       200g frossen spinat    /     200g de espinacas congeladas
               3dl vann              /                   3dl de aqua
         0,5dl olivenolje         /            0,5dl de aceite de oliva
       150g skyr naturell      /              150g de skyr natural
               50g gjær            /             50g de levadura fresca
                3ts salt              /                    3cdtas de sal
       500g grovbakst mel    /             500g de harina integral
            3dl hvetemel         /                     3dl de harina
             2ss chiafrø           /           2 cdas de semillas de chia
              1dl linfrø             /                1dl de semillas de lino
          1dl solsikkefrø        /             1dl de semillas de girasol
           2dl havregryn        /                2dl de copos de avena

Begynn med å ha vann,olivenolje og skyr i en bakebolle. Rør det hele godt sammen og varm det opp til 37 grader.Om du bruker varmt vann ifra springen så bruker det å bli omtrent riktig temperatur når du har rørt det sammen.
Deretter smuldrer du og rører ut gjæren i væskeblandingen din.Ha deretter i salt,chiafrø,linfrø,solsikkefrø og havregryn og rør det hele godt sammen, la det stå å svelle på kjøkkenbenken din i 5 til 10 minutter.
Sett deretter eltekroken på bakemaskinen din og elt inn grovbakstmelet ditt.Klem deretter alt vannet ut av den opptinte frosne spinaten din.Den kan fint tines opp i mikroovnen om du ikke har tid til å vente på at den skal tine på egenhånd.Finhakk olivenene dine i små biter. Ha så både spinaten og de opphakkede olivenene i deigen din mens du elter på lav hastighet.
Til slutt har du i hvetemelet ditt til du får en fast deig som slipper kanten på bakebollen din. Det kan hende du trenger litt mindre eller litt mere enn de 3 dl som er oppgitt i oppskriften det ser du selv ann.Del så deigen din i 2 like store deler og form dem til to brød som du legger på en bakepapirkledt stekeplate.
Dekk brødene dine til med ett kjøkkenhåndkle og la de heves på brett i 1 til 2 timer,til de blir dobbelt så store. Pensle dem med litt vann før du steker dem midt i ovnen på 200 grader i ca 1 time. Brødene er ferdig stekt når du hører en hul lyd om du banker dem på undersiden.
Dette brødet går det fint å fryse ned og som sagt så blir du belønnet med ett smakfult og saftig brød. Alle i familien ga tommelen opp for dette brødet. Håper du fikk lyst til å bake nå og prøver du en av mine oppskrifter setter jeg veldig stor pris på tilbakemeldinger enten i form av mail eller på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario