viernes, 31 de marzo de 2017

Tapas;Blomkålputer med currydipp

Fredag og da regner jeg med at dere venter på den ukentlige tapasen her inne,og da skal dere selvfølgelig få det. Det er dessuten en vegetarisk tapas om jeg skulle ha noen lesere som er vegetarianere,eller om du vil ha en litt sunnere tapas, for det er definitivt denne. Min nye favoritt dette her og jeg har allerede spist en hel porsjon helt alene opptil flere ganger😉
Dette er dessuten en genial måte å få i ungene litt grønnsaker på, min datter spiser IKKE blomkål men hiver fint nedpå ett par av disse. Om du vil prøve deg på disse fantastiske blomkålputene trenger du følgende ingredienser ;

          400g blomkål            /          400g de coliflor
           100g rødløk              /     100g de cebolla roja
       50g parmesanost         /     50g queso parmesano
         50g mozarella            /   50g de queso mozarella
          70g griljermel            /        70g de pan rallado
       2 ts tørket persille         /      2cdta de perejil seco
               2 egg                    /             2 huevos
                 salt                     /                  sal
               pepper                  /               pimienta

Til currydippen trenger du;

       4ss creme fraice          /   4cda de creme fraiche
           1,5ts curry               /         1,5cdta curry
       0,5ts gurkemeie          /      0,5cdta curcuma 

Begynn med å rive løken og blomkålen din på ett rivjern. Ha det i en bolle og sett så bollen din på full styrke (850watt) i mikroovnen din i 8 minutter.Samtidig setter du stekeovnen din på 180 grader.
Rør så litt rundt i bollen din slik at blomkålen blir godt blandet med løken og den avkjøles litt. Riv deretter parmesanosten din i blandingen og ha i ferdig revet mozarella. Strø over grijermel og tørket persille.Ha i eggene og salt og pepper.
Rør så det hele sammen ved hjelp av en sleiv,rør til du har en klissete deiglignende masse. Pass på å blande det hele god.Deretter er det klart for den mest klissete delen av denne oppskriften.Form små "puter" av en spiseskje deig og legg dem på ett bakepapirkledt stekebrett.
Deretter steker du blomkålputene dine midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter.Da har de fått en gyllen farge og henger fint i sammen.Mens blomkålputene stekes forbereder du currydippen din. Av denne oppskriften får du ca 16 blomkålputer.
Den er det latterlig enkelt å lage,du har alle ingrediensene i en bolle og rører dem sammen.Stort enklere enn det kan det ikke bli.Så er det bare å senke skuldrene og la fredagsfølelsen ta over mens du nyter disse fantastiske blomkålputene med sin currydipp.
Jeg advarer om at de er sterkt vanedannende,de er kanskje ikke all verdens å se på, men smaker himmelsk.De har en nydelig kremet konsistens,du må bare prøve. En god og litt sunnere erstatning for potetgull har det blitt for meg.
Dessuten er de ypperlige til å få i barna sine fem om dagen. Håper du ble fristet nå og om du prøver deg på disse setter jeg stor pris på tilbakemelding om hva du synes enten her inne eller på instagram,navnet er Bakemester Snipp der også.Titt gjerne innom snart igjen.
Ha en super fredag!

No hay comentarios:

Publicar un comentario