miércoles, 22 de marzo de 2017

Pull - apart brød med fetaost,karamelisert løk og bacon

Pull apart brød i diverse varianter har florert på diverse matblogger og i matblader en god stund nå og det har også stått på min to do liste lenge,men nå har jeg endelig fått eksprimentert meg frem til min egen versjon,og det angrer jeg ikke på. Nydelig brød som smaker himmelsk var belønningen.
Så jeg annbefaler deg så absolutt å bruke litt tid på kjøkkenet for å prøve deg på ett pull-apart brød ,du kommer ikke til å angre.Det smaker fantastisk. Om du vil prøve deg på min versjon med bacon og fetaost trenger du følgende ingredienser til 2 brød;

Til deigen trenger du;

           ca.650g mel          /        ca 650g de harina
              25g gjær            /    25g de levadura fresca
           2 klyper salt          /         2 pinchos de sal
            1,5dl melk           /           1,5dl de leche
              3dl vann             /            3dl de aqua
                 1egg               /               1 huevo
             100g smør           /     100g de mantequilla

Til fyllet trenger du;

          200g fetaost          /       200g de queso feta
          150g bacon           /          150g de bacon
             gressløk             /              cebollino
             1 rødløk             /           1 cebolla roja
               1 løk                /              1 cebolla
            olivenolje            /           aceite de oliva


Begynn med å ha melet ditt i bakebollen,deretter smuldrer du gjæren opp i melet ditt.Bland melk og vann sammen ,slik at det har en temperatur på ca 37 grader, og ha det i bakebollen sammen med egget ditt.
Elt så det hele sammen og ha i saltet ,la deigen eltes en god stund ,jo lengre du elter desto saftigere blir pull apart brødet ditt. Etter ca 10 minutters elting har du i smøret ditt i deigen. Pass på at det er romtemperert og ha i litt etter litt mens du stadig lar eltekroken gå. 
Blir deigen din litt løs justerer du med litt mere mel om nødvendig. Når deigen er ferdig eltet dekker du den til og lar den heves i en time til den er dobbelt så stor som i utgangspunktet.
Mens deigen hever forbereder du fyllet. Begynn med å karamelisere løken din da det er dette som tar lengst tid.Skjær både løken og rødløken i tynne skiver, ha godt med smør og olivenolje i en stekepanne og sett den på medium varme.Ha i løken og senk varmen litt,sett på lokk og la løken karameliseres,rør om av og til. Vær tålmodig det tar litt tid.
Deretter gjør du klart baconet ,begynn med å skjære eller klippe det i bitte små biter,før du steker det sprøtt i en stekepanne. Fetaosten din smuldrer du i biter med hånden.Når så deigen din er ferdig hevet deler du den i to og kjevler den ut til to store avlange firkanter. som er ca 0,5cm tykke.Fordel deretter den karameliserte løken,baconet og fetaosten på de utkjevlede firkantene.
Til slutt klipper du over litt gressløk og ringler over litt olivenolje. Deretter deler du firkanten opp i remser på langs. Legg deretter en og en remse oppå hverandre og så deler du remsene opp i ca 5cm lange firkanter.
Vanskelig å forklare men jeg tror dere skjønner hva jeg mener av å se på bildene. Deretter stabler du firkantene etter hverandre i en 12x25cm brødform.Det hele er en litt klissete prosess men jeg lover deg at det ferdige pull-apart brødet er verdt det.
Dekk deretter til de to brødformene med ett kjøkkenhånkle og la de etterheves i 30-40 minutter. i mellomtiden varmer du opp ovnen din til 250 grader,når pull-apart brødene er ferdig hevet setter du dem inn i ovnen på 250 grader i 5 minutter før du senker temperaturen til 220 grader og steker videre i ca 35 minutter.
Følg med på slutten av steketiden ,ett sikkert tegn på at pull-apart brødene er ferdig stekt er om du banker på undersiden da skal du høre en hul lyd. Avkjøl brødene i formene i en 10 minuttes tid før du har dem over på rist.
Disse kan fint spises varme,lunkne eller kalde alt ettersom,smaker himmelsk og det er en fryd å sette tennene i disse.Dessuten er duften som sprer seg i huset mens de stekes fantastisk også,høy vann i munnen faktor på disse.
Når du skal spise dem er det bare å dra de forskjellige lagene ifra hverandre,derav det engelske navnet pull-apart. Deilig klissete med smeltet fetaost i midten sammen med det salte baconet ,det blir nesten ikke bedre enn dette.
Denne oppskriften gir jo to brød , men du kan fint fryse disse ned,sett gjerne brødet tilbake i formen etter at det er avkjølt og frys det i selve formen slik unngår du at det deler seg. Som sagt ikke vent like lenge som meg med å prøve pull-apart brød,bak det i dag.Mitt neste eksperiment nå blir en søt variant av det samme brødet.
Ha en fin bakedag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario