domingo, 26 de marzo de 2017

Tapas; Spinatvafler med kalkun og pesto

I morgen er det vaffeldagen og den til ære så består denne ukens tapas av knallgode spinatvafler. Disse er laget etter å ha sett utallige oppskrifter på proteinvafler både i blader,på blogger og på pinterest. Min versjon forvandlet seg altså til denne ukens fredagstapas så denne tapasen er av den litt sunnere varianten.
Men de smaker fantastisk og passer fint til fredagskosen selvom de er i det sunnere hjørnet. Om du vil prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 5 vaffelplater,hvor mange vaffelplater du får kommer litt ann på størrelsen på vaffeljernet ditt;

Til spinatvaflene;

     80g cottage cheese            /         80g cottage cheese
            60g spinat                    /         60g de espinacas
        60g havregryn                  /       60g copos de avena
               4 egg                         /             4 huevos
           2ss chiafrø                     /   2cda de semillas de chia
              1ts  salt                       /           1cdta de sal
               pepper                       /           pimienta negra

Til toppingen trenger du;

       røkt kalkunpålegg              /            fiambre de pavo
                pesto                         /                  pesto
        rød spisspaprika               /              pimienta roja
                agurk                         /           pepino holandes
           bataviasalat                   /           ensalada batavia

Begynn med å gjøre klar vaffelrøren din,mål opp havregryn,chiafrø og cottage cheese og ha det i en bolle. Tilsett salt og pepper samt de 4 eggene dine.
Ta frem en stavmikser og miks det hele til en glatt røre før du har i den friske spinaten din.
Fortsett og miks med stavmikseren din,pass på at du ikke får klumper i røren etter spinatbladstilkene. Når du har en klumpefri røre lar du den stå å svelle på kjøkkenbenken din i ca 15 minutter.
Når røren er klar til bruk varmer du opp vaffeljernet ditt og steker vaflene som normalt. Vær obs på at disse sveller også under steking så bruk 3/4 dels full sleiv med vaffelrøre på hver vaffelplate.

La deretter vaflene avkjøles på rist mens du gjør klar toppingen til denne tapasen.Hvor mange tapas du får kommer litt ann på vaffeljernet ditt,mitt består av 5 hjerter så det vil si at jeg får fem tapas av hver vaffelplate.
Jeg skriver heller ikke antall gram etc. når det gjelder toppingen da du bare beregner en skive kalkunpålegg osv til hvert vaffelhjerte.
Så er det bare å smøre litt pesto på hvert vaffelhjerte.Legge på litt bataviasalat,det høres veldig fancy ut, men det er rett og slett bare navnet på den røde salaten du finner i alle daglivarebutikker.
Topp bataviasalaten med en skive røkt kalkunpålegg pynt med spisspaprika og en skive agurk,så er tapasen din klar. Smaker nydelig og dette er også en genial måte å få i barna litt spinat på,grønne monstervafler slår ann, det kan jeg love deg.
Håper du fikk lyst til å steke vafler nå eller til å spise tapas,husk at jeg har en egen kategori for tapas her på bloggen,der finner du mange ideer. Titt gjerne innom i morgen også da feirer jeg vaffeldagen her på bloggen.
Ha en strålende helg!

No hay comentarios:

Publicar un comentario