domingo, 26 de marzo de 2017

Kanelbollevafler på vaffeldagen

Selveste vaffeldagen i dag og da måtte jeg jo kikke innom med en kjempegod oppskrift på kanelbollevafler i dag. Datterens ubestridte favoritt etterfulgt av kanelboller og nettopp vafler,så da er det kanskje ikke så rart at denne er en hit her i heimen. Smaker nydlig kanel og minner om nybakte kanelboller. Her er det bare å kjøre igang vaffelpressa😉
Jeg lover deg at du ikke kommer til å bli skuffet ,og vaffeldagen til ære mener nå jeg bestemt at man kan spise så mange vafler man vil i dag. Om du vil prøve deg på disse kanelbollevaflene trenger du følgende ingredienser til ca 10 vaffelplater;

Til vaffelrøra;

                  240g mel               /           240g de harina
                 40g sukker             /            40g de azucar
              1ts bakepulver          /    1cdta de levadura royale
             1ts vaniljesukker         /  1cdta de azucar avanillado
                  0,5ts salt                /           0,5cdta de sal
          0,5ts kardemomme       /     0,5cdta de cardamomma
                  1ts kanel                /         1cdta de canela
                  4 dl melk                /            4dl de leche
                    3 egg                   /              3 huevos
                 100g smør                /      100g de mantequilla

Til kanelbolletoppingen;

               70g smør                 /       70g de mantequilla
              3 ts kanel                  /        3cdtas de canela
              30g sukker                /          30g de azucar

Begynn med å ha melet samt alle de tørre ingrediensene dine i en stor bakebolle. Deretter trenger du en ballongvisp.
Bland de tørre ingrediensene godt før du heller i melken mens du rører kraftig, rør hele tiden og bruk litt muskler slik at det ikke danner seg klumper i vaffelrøren. Ha deretter i ett og ett egg og pisk de godt inn i røra.
Til slutt smelter du smøret ditt og pisker det godt inn i vaffelrøra det også.Deretter lar du vaffelrøra stå på kjøkkenbenken din å svelle i 15-20 minutter.
Mens du venter gjør du klar kanelbolletoppingen. Du må passe på at smøret ditt er romtemperert. Ha deretter smør,sukker og kanel i en bolle og rør det hele godt sammen med en gaffel. Akkurat som om du skulle lage fyllet til kanelboller.
Ha deretter kanelbolletoppingen i en sprøytepose med en 3 tipp, det vil si en tipp med ett lite hull. Når vaffelrøren din har stått lenge nok på kjøkkenbenken varmer du opp vaffeljernet.
Pass på at det er ordentlig varmt før du begynner å steke. Ha en slev med vaffelrøre i jernet ditt,men ikke lukk ned toppen på vaffeljernet med en gang,ta sprøyteposen din og sprøyt en spiral med kanelbolletoppingen ut på vaffelen før du lukker igjen vaffeljernet og steker videre som normalt.
Når vaffelen din er ferdig stekt legger du den over på rist og lar den avkjøles. Disse vaflene får en sprø stekeskorpe på grunn av kanelbolletoppingen og de knaser herlig når du spiser dem.Fantastisk gode og slett ikke vanskelig heller.Pass bare på å fjerne litt overflødig smør,ved hjelp av litt tørkepapir i vaffeljernet ditt,som tyter ut ved stekingen av disse kanelbollevaflene.
Som sagt bare å komme seg ut på kjøkkenet,du kommer ikke til å angre deg. Og om du ikke prøver deg på disse i dag prøv en annen dag og la meg gjerne få vite hva du syntes,det setter jeg stor pris på. Håper vi ses her inne snart igjen.
Ha en super vaffeldag!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario