sábado, 12 de diciembre de 2015

Safranskake med sprø kanelskorpe.

Safran er ett nydelig krydder som liksom hører julen til,denne gangen brukte jeg safran i en veldig god langpannekake som ble toppet med en sprø kanelskorpe. Smakte himmelsk godt,og falt i smak hos både store og små her i huset. 
Det smaker virkelig jul av denne kaken og den sprø kanelskorpen setter prikken over ien. Virkelig en godbit som er fin å bake nå i julen da den rekker til mange.Om du ble fristet til å prøve trenger du følgende ingredienser til selve kaken;

          200g smør       /     200g de mantequilla
         1/2 g safran      /        1/2 g de azafran
       1ss bakepulver   /  1cda de levadura en polvo
           4,5 dl mel       /         4,5 dl de harina
            3dl kefir         /             3dl de kefir
             2 egg           /               2 huevos
         2,3 dl sukker    /          2,3 dl de azucar

Til den sprø kanelskorpen trenger du følgende;

          200g smør      /        200g de mantequilla
          1dl sukker       /            1dl de azucar
             3dl mel        /              3dl de harina
            2ss kanel      /             2cda de canela
           1 appelsin       /                 1 naraja

Begynn med å røre ut safranen din i kefiren og la det stå på kjøkkenbenken i en 5 minutters tis. Sett også ovnen din på 180 grader.
Deretter begynner du med selve røren,pisk smør og sukker hvitt, husk at det er viktig å bruke romtemperert smør. Ha så i ett og ett egg og pisk godt imellom hvert egg.Ha så i melet og bakepulveret ditt. Til slutt pisker du inn safranskefiren.
Ha så røren din over i en bakepapirkledt 20X30 cm langpanne, bruk en slikkepott til å jevne den ut.Sett deretter kaken inn midt i ovnen på 180 grader og stek den i ca 25 minutter. Mens kaken steker lager du kanelskorpen. Ha alle ingrediensene,untatt appelsinen, i en bolle.
Bruk så hendene til å kna det sammen til du får en litt kornete masse. Når kaken så har stått inne i ca 25 minutter tar du den ut av ovnen og fordeler den sprø kanelskorpen over. Den synker litt ned i kaken , men det er slik det skal være.
Sett deretter kaken tilbake i ovnen og stek den i ytterligere 10 til 15 minutter. Bruk en kakepinne for å kjenne etter når den er ferdig.Sett den på rist og la den avkjøles i formen. Etter ett par minutter finriver du skallet av appelsinen og strør det over kaken mens den fortsatt er varm.
Jeg skar så kaken opp i ruter og serverte den. Jeg kom aldri så langt som til å fryse en bit av denne kaken,da alt ble spist opp den samme dagen den ble bakt,så det kan jeg ikke si noe om. Men god det ble den, og det er jo det viktigste.
Siden det er kefir i kaken holder den seg også saftig og fin i ett par dager i kjøleskapet. Håper jeg fikk vekket bakelysten hos deg med denne og titt gjerne innom her snart igjen for flere oppskrifter til jul.
                                 Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario