martes, 22 de diciembre de 2015

Arroz con leche

Her kommer det en typisk spansk dessert for dere som liker spansk mat, denne spises i grunnen hele året rundt i spania , men mest nå i disse juletider og den minner veldig om vår risengrynsgrøt. Den er litt søtere i smaken og spises her i spania som dessert enten kald eller varm, men oftest kald.
Om du vil prøve deg på denne spanske varianten av dessert nå i julen kan jeg virkelig annbefale den, smaker jul gjør det også. Vil du prøve deg trenger du følgende ingredienser til ca 6 porsjoner;

               1 liter h-melk                /      1l de leche entera
                    200g ris                   /         200g de arroz
                125g sukker                /        125g de azucar
                  25g smør                 /        25g de mantequilla
              2 kanelstenger              /       2 ramas de canela
        skallet av en halv sitron      /     la piel de medio limon
      skallet av en halv appelsin    /    la piel de media naraja.

Begynn med å skylle risen din godt i ett dørslag under kaldt vann, la det renne en god stund til vannet som renner ut er helt klart og ikke hvitaktig i fargen. Ha deretter skallet av en halv sitron,skallet av en halv appelsin,to kanelstenger og sukkeret sammen med melken din i en tykkbunnet kjele.

La så det hele koke opp,når sukkeret ditt har løst seg opp så er det klart for å ha i risen.Rør inn risen og pass på at det koker opp igjen, skru ned varmen. Rør om stadig vekk og pass på at ikke varmen din er for høy slik at risen brenner seg fast i bunnen. Det trengs litt tålmodighet,men belønningen er en utrolig kremete og god dessert så det er vel verdt det.
Risen trenger så å koke i 45-60 minutter, til den blir myk og ikke gir noe tyggemotstand. Om den blir litt i tørreste laget, spe gjerne på med litt mere melk underveis. Smak deg frem, når risen er ferdig kokt tar du den av platen og rører inn smøret. 
Så kan du velge om du vil servere den straks varm,mannen i huset liker den best slik, eller du kan vente til den blir kald med å servere, slik jeg liker den.Om du foretrekker å vente så husk å fjerne skallet fra sitronen og appelsinen samt kanelstengene mens den avkjøles.
Blir arroz con leche desserten stående til avkjøling med disse i får den nemlig en bitter smak,og det vil vi ikke ha.Jeg serverer alltid mine arroz con leche med kanel på. Som sagt så er dette en klassisk og veldig populær spansk dessert, særlig i disse juletider.
Jeg tenker det kan være gøy å prøve noe nytt sammen med de ellers så tradisjonelle norske julemåltidene rundt omkring. Arroz con leche passer fint som dessert til norsk julemat,det kan jeg love dere, og oppskriften den kommer i fra mannens farmor så den er velprøvd. Jeg lover at det smaker fortreffelig.
Håper du fikk lyst til å prøve litt nytt nå i julen,om du gjør det blir jeg superglad for tilbakemeldinger i kommentarfeltet her inne eller på min instagramkonto,navnet er Bakemester Snipp der også.Titt innom snart igjen for mere juleinspirasjon.
                             Ha en fin førjulsdag videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario