viernes, 18 de diciembre de 2015

Fredagsjuletapasen; Leverpostei med bacon og sjampinjong

Fredag alt og bare 6 dager til julaften, som vanlig er det tapastid på bloggen og i dag byr jeg på en supergod leverpostei som blir myk og kremete i konsistensen og som smaker utrolig godt. Det beste jeg har laget på flere år ifølge min bedre halvdel, så denne bør du virkelig prøve.
Barna i huset ga også beste karakter og det hender heller ikke så ofte. Om du vil prøve trenger du følgende ingredienser til en stor leverpostei;

        300g storfelever        /                300g de higado
           200g bacon            /                200g de bacon
                1 løk                  /                   1 cebolla
       1/2 hvitløksfedd          /             1/2 diente de ajo
            2,5ts salt               /                2,5cdta de sal
      godt med pepper         /                    pimienta
       1,5ts allehånde          /    1,5cdta de pimienta de jamaica
            40g smør              /            40g de mantequilla
             40g mel               /                 40g de harina
           ca 3dl melk            /               ca 3dl de leche
               2 egg                 /                    2 huevos
            laubærblad           /                       laurel

Til garnering:

      bacon i terninger       /           bacon picado
         sjampinjong           /           champinones
            rødbeter             /              remolacha
           sur agurk             /               pepinillo
       runde mini toast      /        mini tostas redondas


Begynn med å kjøre leveren din sammen med bacon,hvitløk og løken i en foodprocessor, vær forberedt på at dette virklig ikke er ett vakkert syn,heller ganske så blodig, men hold ut belønningen blir en supergod leverpostei.Ha så alt i en bakebolle.
Ha i saltet og allehånden og godt med pepper, er du modig kan du smake deg frem, jeg gjorde ikke det, og bland det hele godt ved hjelp av en slikkepott.Deretter smelter du smøret ditt i en kjele, du skal nå lage en tykk hvit saus. Ha i melet og rør godt,spe deretter med melken til du har en tykk hvit saus. La den bli litt kald før du rører inn de to eggene.
Pass på at sausen er kald nok før du rører inn eggene ellers kan det fort bli eggehakk og det vil du ikke ha. Bland deretter den hvite sausen med innholdet i bakebollen din. Rør godt og pass på at det ikke finnes noen klumper.
Varm så opp ovnen din til 175 grader. Kok opp en kjele vann. Ha leverposteirøren din i en form, jeg brukte en avlang 1 liters form. Ha det kokende vannet i en langpanne og sett formen med leverposteien oppi, slik at den stekes i vannbad.
Beregn en steketid på 1 til 1,5 timer,det kommer litt ann på ovnen din. Bruk en kakepinne og stikk inni leverposteien etter ca 1 time, smak på det som kommer ut og prøv deg frem. Min stod i ovnen i 1 time og 20 minutter. Etter en halv time når toppen på leverposteien har stivnet legger du 2-3 laubærblad på toppen,før den stekes videre.
Når leverposteien er ferdig lar du den bli kald i formen, det er en del kraft i formen når du tar den ut av ovnen men det er helt normalt. Om du ønsker det kan leverposteien spises varm også, men jeg foretrekker min kald. Den holder seg fint i kjøleskapet i ca 10-12 dager. Om du som meg vil bruke den til tapas steker du nå bacon i terninger og sjampinjong til å pynte den med.
Jeg lagde over 25 tapas og enda hadde jeg leverpostei igjen så dette holder også til pålegg på brødskiva. Når bacon og sjampinjongen er ferdig stekte, skjærer du en god bit av leverposteien og legger den på en rund mini toast. Ha på sjampinjong og bacon og pynt med sur agurk og rødbete. Klar til å nytes.
Om du vil kan leverposteien også serveres hel på koldtbord eller frokostbordet nå i julen .Pynt også gjerne med bacon og sjampinjong, kombinasjonen er nesten uslåelig.
Som sagt en ny favoritt her i huset og denne blir det definitivt lagd flere av fremover, ikke bare til jul. Håper du fikk lyst til å prøve, det er virkelig verdt det, denne smaker ikke i nærheten av leverpostei på boks.Den er mye mye bedre.
Ha en fin førjulsfredag videre og ikke stress men nyt førjulstiden. Om du vil følge min førjulstid kan du også gjøre det på Bakemester Snipp på Instagram. Titt innom snart igjen.
                                      God førjulshelg!


No hay comentarios:

Publicar un comentario