miércoles, 16 de diciembre de 2015

Kakao på skje

Kakao og varme drikke hører julen og vinteren til. Denne varianten av kakao er veldig god, og veldig kjekk da skjeen følger med. Fine å pakke pent inn og gi bort som julegave også. Ungene elsker disse og jeg har drukket mang en kopp jeg også, dessuten er dette koselig å lage sammen med barna.
Hva du bruker som tilbehør er opp til deg, bruk det du liker best.Vi brukte minimarshmallows,Åhlgrens julgranar og polkagriser denne gangen , men her kan du variere i det uendelige, avhening av hva du har i skapet.Til ca 10 kakaokopper på skje trenger du følgende ingredienser:

              1,5dl fløte                    /               1,5dl de nata
      1 dl kondensert melk          /       1dl de leche condensada
      150g melkesjokolade         /     150g de chocolate con leche
      200g mørk sjokolade         /         200g de chocolate negro
      små plastikk kopper          /              vasitos de plastico
              plastskjeer                  /           cucharas de plastico

Ha alle ingrediensene dine i en tykkbunnet kjele og la det hele smelte sammen på lav varme. Ha litt tålmodighet og rør om både titt og ofte. Ikke fall for fristelsen å skru opp varmen altfor mye, da sjokoladen lett kan brenne seg.
Mens sjokoladen smelter gjør du klar de små plastikkglassene dine. Bruk de som er i tynn plastikk, ikke hardplast, da du skal klippe dem opp senere. Vi hadde minimarshmallows i noen glass, Åhlgrens julgranar i noen glass og til slutt knuste vi polkagriser og hadde dem i bunnen på noen plastikkglass også.
Som sagt her er det bare å velge å vrake i hva du har i plastikkglassene. Deretter når sjokoladen din har smeltet helt er det bare å helle den over i plastikkglassene. Stikk så ned en plastikkskje, eller treskje som jeg brukte, midt i plastikkglasset. Strø så over minimarshmallows eller det samme som du hadde i bunnen av plastikkglasset.
Sett så plastikkglassene dine i fryseren til sjokoladen har stivnet. Deretter klipper du ett par hakk i plastikglassene og river de i to, slik at du bare har sjokoladeskjeene igjen. Disse bør oppbevares i fryseren da de fort kan bli litt for myke i kjøleskapet. 
Pakk dem inn i cellofan om du skal gi dem bort, eller kok deg en kopp melk om de skal nytes umiddelbart.Ha så hele skjeen med sjokoladen på opp i koppen med kokende melk og rør med skjeen til sjokoladen er oppløst. Så er det bare å nyte en deilig litt uvanlig kopp med kakao.
Garantert stor suksess hos den yngre garde, er utrolig hvor stas det er med mat på "pinne." Dessuten er dette veldig enkle saker som fint kan lages av barna selv. Håper du fikk lyst til å prøve deg på litt deilig kakao, følg meg gjerne på intagram også om du vil se mere av mine juleforberedelser, navnet er Bakemester Snipp der også.
                             Ha en fin førjulsdag videre!


No hay comentarios:

Publicar un comentario