domingo, 20 de diciembre de 2015

Pepperkakerullekake

Enda en variant med pepperkakesmak i dag her på bloggen, i dag av form av en rullekake, og ååååååh så god denne ble. Smaker friskt og litt syrlig av fyllet og blandet med pepperkakesmaken fra rullekaken var dette en ny innertier. Absolutt verdt en liten stund på kjøkkenet nå i julen denne her.
Denne annbefaler jeg på det sterkeste og den holder seg dessuten fint i kjøleskapet 2-3 dager så den kan fint forberedes i forveien om du skal ha gjester i julen. Om du vil prøve deg på denne pepperkakerullekaken trenger du følgende ingredienser til selve rullekaken;

              2dl mel                 /              2dl de harina
       0,5ts bikarbonat          /      0,5cdta de bicarbonato
             3ts kanel               /            3cdta de canela
       1ts malt ingefær          /     1cdta de jenjibre molido
   1ts malt kryddernellik     /        1cdta de clavo molido
           3 store egg            /            3 huevos grandes
          1,5dl sukker            /            1,5dl de azucar
             2ss kefir               /              2cda de kefir

Til mandarinfyllet;

              100g smør              /         100g de mantequilla
        250g philadefia ost       /     250g de queso philadelfia
         1ss vaniljesukker         /     1cda de azucar avanillado
             3,5dl melis               /        3,5dl de azucar glace
             1/4dl fløte                 /            1/4dl de nata
     1 boks mandarinbåter     /   1 lata de gajos de mandarinas

Sett ovnen din på 175 grader. Visp deretter egg og sukker til en tykk eggedosis. Bland deretter alle de tørre ingrediensene og sikt dem inn i eggedosisen din samtidig som du rører om med en slikkepott.
Ha så bakepapir på ett stekebrett og spre røren jevnt utover stekebrettet, bruk slikkepotten og fordel røren . Vær nøye med dette,ellers kan fort en del av rullekaken bli brent under stekingen,om den er tynnere enn resten. 
Deretter steker du kaken midt i ovnen i ca 5 minutter. I mellomtiden legger du bakepapir på kjøkkenbenken din og strør godt med sukker på det. Når kaken er ferdig stekt hvelver du den over på bakepapiret med sukker på. Dra deretter forsiktig av bakepapiret på det som var bunnen på kaken din,dekk deretter kaken til med stekeplaten mens den avkjøles.
Mens pepperkakerullekaken avkjøles lager du fyllet. Visp smøret og philadelfiaosten godt sammen,husk at det er viktig at både philadelfiaosten og smøret holder romtemperatur. Deretter tilsetter du vaniljesukkeret ditt og melisen litt etter litt, pisk til fyllet er fast og klumpefritt. Bland så i fløten og 1 ss av mandarinlaken. 
Fordel så fyllet jevnt over pepperkakebunnen din og deretter gjør du det samme med mandarinbåtene dine. Husk å la de renne godt av seg først.Så er det klart for å rulle sammen kaken, bruk bakepapiret til å hjelpe deg og la skjøten ligge under kaken,da holder den seg fint på plass.
Så er det bare å strø litt melis over kaken og den er klar til servering. En kake helt etter min smak, fantastisk spør du meg, akkurat passe søt og det syrlige fyllet setter virkelig prikken over ieen.
Håper du ble fristet til å bake litt,det fine med denne er som sagt at den holder seg like fin i 2-3 dager i kjøleskapet.Prøver du noen av mine oppskrifter blir jeg veldig glad for tilbakemeldinger, både her inne på bloggen og på instagram.
Titt gjerne innom julekategorien min her på bloggen der finner du over 70 juleinnspirerte oppskrifter,så det skulle være noe for enhver smak.
                                Ha en fin 4 advent videre!

No hay comentarios:

Publicar un comentario